Iskanje zaposlitve je kot igranje šaha

Iskanje zaposlitve je zelo podobno igranju šaha. Obe dejavnosti zahtevata ustrezno strategijo. Strategija je v SSKJ razložena kot »postopki, načini za dosego kakega cilja«. Cilj iskalca zaposlitve za razliko od splošnega mnenja ni dobiti službo. Ne, cilj iskalca zaposlitve je dobiti ponudbo za službo. Ko dobi ponudbo, jo mora skrbno pregledati, oceniti, in se, upajmo, pogajati za boljšo ponudbo! Pri šahu je cilj vsakega igralca zmaga, cilj vsakega iskalca zaposlitve pa je ugodna ponudba za zaposlitev.

Ko sem bil star sedem let, me je oče naučil igrati šah. Sam je bil zelo dober igralec – igral je v šahovskih klubih in se udeleževal državnih tekmovanj, zato ga nisem nikdar premagal. Ko je mati – moja zaščitnica – predlagala očetu, naj mi tu in tam pusti zmagati, je ta odgovoril: »Otrok se mora naučiti kako v življenju izgubljati.« To je bila lekcija, ki sem si jo zapomnil za vse življenje: življenje ni zgolj zmagovanje, pogosto je treba tudi izgubiti. Še posebej veliko sem razmišljal o njej, ko sem prejemal pisma, v katerih so delodajalci zavračali moje prošnje za delovna mesta.

Kaj je šah?
Šah je namizna igra za dva igralca. Vsak ima na voljo 16 figur, ki jih lahko uporablja po vnaprej določenih pravilih. Gre za strateško igro, katere cilj je matirati nasprotnikovega kralja. Vsak igralec ima enega kralja, eno kraljico, dva lovca, dva konja, dve trdnjavi ter osem kmetov. Element sreče je v šahu izključen. Zmaga igralec, ki ima boljšo strategijo in bolje ve, kdaj in kako uporabiti posamezno figuro.

Kaj je iskanje zaposlitve?
Veliko ljudi tega ne opazi, toda tudi iskanje zaposlitve zahteva strategijo. Od iskalca zaposlitve zahteva uporabo različnih marketinških orodij, ki so podobna figuram pri šahovski igri – na primer življenjepis, motivacijsko pismo, prošnja za zaposlitev, pa tudi uporaba različnih socialnih omrežij kot so Linkedln, Facebook, Twitter in YouTube. Potrebno je izpostaviti, da čeprav se večina iskalcev zaposlitve zaveda, da potrebujejo take vrste marketinško podporo, jo največkrat izkoriščajo slabo ali pa sploh ne. Praktično nihče ne ve, kako uporabljati Facebook, Twitter ali YouTube pri iskanju zaposlitve.

Kandidati za zaposlitev morajo biti tudi učinkoviti pri navezovanju stikov, uspešni v komunikaciji in
prepričujoči v intervjujih. Podobno kot pri šahu tudi tukaj zmaga – dobi zaposlitev kandidat, ki
spretno izkoristi prednosti, ki jih prinaša prej omenjeno marketinško gradivo.

Podobnosti in razlike med šahom in iskanjem zaposlitve

Podobnosti:

  • Premišljevanje o naslednjem koraku. Za uspeh je potrebna kombinacija a) obsežnejše strategije v obliki načrtovanja in b) taktike v obliki kratkoročnih premikov proti cilju – zmagi.
  • Upravljanje s časom. Čas je omejena dobrina. Pri šahu je s časom treba upravljati kadar je igra časovno omejena. Pri iskanju zaposlitve je potrebno čim bolj skrajšati prehodno obdobje in začeti služiti denar.
  • Učenje iz izkušenj. Tako pri šahu kot pri iskanju zaposlitve se je treba iz preteklosti učiti in se izogniti ponavljanju napak. V napakah je potrebno prepoznavati vzorce, strukture in analogije, da jih lahko razdelamo na manjše elemente in se tako iz njih uspešneje učimo.

Razlike:

  • Znanje. Šah je igra, pri kateri so na voljo vse potrebne informacije, po tem se razlikuje od npr. kockanja. Pri šahu se točno ve, kje so nasprotnikove figure in kam jih lahko nasprotnik premakne. Pravila igre so znana. Pri iskanju zaposlitve je navadno težje poznati delodajalčeve možnosti in sposobnosti ostalih kandidatov.
  • Zmagovalec. Šah je t.i. »zero-sum« igra: da eden od igralcev zmaga, mora drugi izgubiti, razen v primeru neodločenega izida. Pri iskanju zaposlitve znotraj množice prijavljenih zmaga le eden, vsi ostali pa izgubijo.

Alex Freund (original: https://workbloom.com/job-search/job-searching-is-like-playing-chess)

Prevod: Mirjam Kastelec

Foto: Janez Kotar Photography