Tečaj je zamišljen kot niz predavanj o metodologiji in ciljih terapije s pomočjo živali, oskrbi in vodenju živali ter njihovih pozitivnih učinkih na psihofizično zdravje ljudi.
V teku prvega sklopa tečaja se bomo naučili razlikovati terapijo od drugih dejavnosti s pomočjo živali, prepoznavati povezavo med občutki in zdravilnim učinkom dela z živalmi.

Drugi sklop
bo navezan na spoznavanje pravice in zakonske regulative o ljudeh in živalih, deljenja osebnih izkušenj s področja stikov z ljubljenčki, s servisnimi živalmi, z delovnimi živalmi in sobivanja z njimi. Dotaknili se bomo tudi mednarodnih in slovenskih organizacij, ki med svoje dejavnosti vključujejo TPŽ in osvetlili svetovne izkušnje s tega področja.

V tretjem sklopu bomo zastavili osnove in cilje dela in terapije s pomočjo živali ter podali koristne nasvete glede izbire živali. Poudarili bomo pomen rejcev in trenerjev servisnih živali ter se pogovarjali o pozitivnih in negativnih izkušnjah z njimi. Posamezniki bodo deležni demonstracije izvajanja terapije s pomočjo različnih materialov in v sodelovanju s terapijskimi živalmi.

V četrtem sklopu je predvidena demonstracija terapije med udeleženci. S pomočjo interaktivnih tehnik, bomo dočarali resnično terapijsko okolje ter zastavili osnove prilagojenega pristopa k terapijskem delu. Na koncu se bomo udeležili praktične demonstracije terapije v prisotnosti prostovoljca v vlogi klienta.
Ob koncu vsakega dne bodo udeleženci izpolnili evalvacijski vprašalnik, ali izpolnili pisno nalogo, ki bo predavatelju omogočil dodaten vpogled v stopnjo znanja in razumevanja, ki ga imajo udeleženci tečaja na področju dela in terapije z živalmi. Sledilo bo posvetovanje med predavateljem in udeleženci tečaja.

Tečaj bo potekal dva vikenda v skupnem obsegu 32 ur. 
29. – 30. oktober in 19. – 20. november med 8.30 in 16.30 v Mladinskem centru Vič. 
 
Cena: 80 € – v ceno je všteto gradivo in preprosto kosilo. Za brezposelne je izobraževanje brezplačno.
 
Tečaj bo izvajala Dr. Tamara Milivojević

Dr. Tamara Milivojević je multidisciplinarna biologinja z znanstvenim ozadjem na področju okoljskih študij, nanotoksikologije in kliničnih preskušanj. Njena dela so bila zadnjih 15 let objavljena v mednarodnih revijah, monografijah in študijah primerov. Izpopolnjevala se je na priznanih univerzah po Evropi in Kanadi. V svoji karieri je znanstvene dosežke predstavljala na mednarodnih konferencah in simpozijih v Srbiji, Sloveniji, Madžarski, Nemčiji, Češki in Italiji. Milivojević je tudi strastna zagovornica pravic živali in terapevt s pomočjo živali. Uživa v izvajanju terapije z eksotičnimi živalmi tako z odraslimi kot z mladimi, kot načinom izobraževanja in zdravljenja posameznikov, ki se soočajo s travmo. Prostovoljno sodeluje tudi v društvih gluhih in naglušnih, otrok s posebnimi potrebami in otroških bolnišnicah.

Milivojevićeva je opravila podoktorsko štipendijo na Univerzi Guelph v Ontariu v Kanadi. To jo je pripeljalo do terenskih raziskav, izvajanja celoletnih terenskih tehnik v študijah, eksperimentalnih modelih in vivo in vedenjskih študijah. Odlikuje jo razčlenitev zapletenih poskusov na lahko razumljive predstavitve, izolacija in meritve beljakovin in encimov, toksikološki pregledi, manipulacija z modeli nevretenčarjev in vretenčarjev ter ima izkušnje z odnosi z javnostmi, načrtovanjem delavnic, koordinacijo projektov in javnim nastopanjem. Ima tudi izkušnje s konkurenčno analizo – moč, slabost, priložnost in grožnja (SWOT) ter analizo prodajnih podatkov.

Od leta 2014 sodeluje pri upravljanju zavoda Anima Zoologica, organizira interaktivne programe za izobraževanje in načrtuje projekte v sodelovanju z lokalnimi skupnostimi.

 

VSA PROSTA MESTA SO ŽE ZASEDENA. V KOLIKOR ŽELITE BITI NA V ČAKALNI VRSTI, SE LAHKO ŠE VEDNO PRIJAVITE NA SPODNJI POVEZAVI. 

Namenjena je zgolj boljšemu obveščanju
Brez zgoraj navedenih podatkov prijava ni možna. Zagotavljamo, da bo Zavod Nefiks kot upravljalec osebnih podatkov zgoraj navedene podatke obdeloval in hranil izključno za izvedbo in informiranje o aktivnosti, na katero se prijavljate. S podatki bomo ravnali skladno z zakonom in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vaše podatke bomo hranili do preklica oziroma kolikor je zakonsko določeno s strani naših financerjev. Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi na mc.vic@nefiks.si.
S prijavo na noVIČnik boš enkrat mesečno na svoj e-naslov prejel_a novice o dogajanju v Mladinskem centru Vič na katere se lahko tudi prijaviš.