V okviru Meet and Code dogodkov smo v preteklih tednih v sodelovanju z zavodom ZAM izvedli kar 4 IT delavnice na katerih so lahko sodelovali otroci in mladi.

Mladi so spoznali računalnik, se naučili ustvariti svojo spletno stran, narediti preprosto HTML igro, sprogramirati Arduino in zmodelirati lasten 3D izdelek.

Preko delavnic so otroci in mladi pridobili znanja 21. stoletja, ki jih bodo zagotovo potrebovali na področju svoje karierne prihodnosti,  saj je dejstvo da postaja naš svet vedno bolj digitalen.  Preko delavnic,  smo mladim omogočili, da so se brezplačno udeležili IT delavnic in z udeležbo pridobijo številne digitalne kompetence. Za otroke in mlade smo po delavnicah pripravili tudi IT vrečke presenečenja, katere skrivajo v sebi zanimive IT izzive. Najdete jih lahko v igralnici Mladinskega centra Vič 🙂

Še posebej smo veseli, da smo lahko v izvedbo delavnic vključili mlade iz ekipe First Global Slovenia in da so delavnice potekale po principu mladih za mlade.  First Global Slovenia je skupina mladih IT navdušencev, ki se je 12. oktobra 2022 udeležila svetovnega prvenstva robotike v Ženevi. Njihova doživetja lahko spremljate na njihovi instagram strani First.slovenia. Držimo pesti!

 

Dogodki so potekali v okviru pobude Meet and Code.