Z današnjim dnem v veljavo stopajo 11-dnevni strožji ukrepi za zajezitev širjenje okužbe s koronavirusom, zato dejavnosti prestavljamo na splet.

V mesecu aprilu načrtujemo izvedbo različnih digitalnih aktivnosti, ki jih boste lahko spremljali preko Zooma in Diskorda.

V naslednjem tednu se nam lahko pridružiš:

  • Vsak dan v KAMC’u v sobi Mladinskega centra Vič (več informacij spodaj)
  • V četrtek se nam pridružiš na digitalni karierni delavnici v sklopu Po karierni poti.
  • V petek pa prideš z nami na Diskord igrat družabno ali pa pogledat kakšen film – predloge še sprejemamo.

Že poznaš KAM’c?

KAM’c je digitalni karierni mladinski center, ki je bil ustanovljen z namenom združevanja članic Mreže KROJ. Tam se je letos v januarju izvedel tudi prvi digitalni karierni teden mreže KROJ, na katerem smo lahko obiskali raznorazne aktivnosti, ki so jih za mlade brezplačno pripravile članice Mreže KROJ. 

V KAMC’u ima čisto svojo digitalno sobo tudi Mladinski center Vič. Že ko vstopiš v KAMC (na tej povezavi najdeš vabilo) se lahko takoj priključiš dogajanju v MC Vič. Na Diskordu imamo za enkrat ustanovljene sobe dejavnosti, v katerih obveščamo o aktualnem dogajanju v MC Vič in delimo uporabne in zabavne vsebine. Obiščeš lahko Igralnico, Karierno točko, Meme-room, … dodajamo pa še eno novost.

V času zaprtja igralnice bosta Vesna, mladinska delavka MC Vič in prostovoljka Tina na KAMC’u prisotni vsak dan od 14:30 – 16h.

Kaj lahko počnemo?

  • Pridite z nama klepetat in se družit,
  • Igrat družabne igre ali pa naju naučit novo (kako se sploh igra minecraft?), 
  • Lahko ti pomagava z razlago učne snovi, jamranju glede nakopičenih šolskih obveznosti in pripravi na šolske obveznosti. 

Poleg sobe Mladinskega centra Vič v KAMC’u že stoji karierna svetovalnica. V tem serverju lahko v sobi #vprašanja-in-odgovori zastavite vprašanje kariernima svetovalkama Urški in Martini (za vpis na katero sredno šolo/fakulteto naj se odločim? Kateri poklic je pravi zame? Kako naj napišem dober CV? …). Na voljo pa je tudi (individualno) svetovanje v živo v glasovnem kanalu. Za osebno svetovanje se dogovoriš v sobi z eno od prisotnih kariernih svetovalk 🙂

Se vidimo!