Loading Events
This event has passed.

Tečaj je zamišljen kot niz predavanj o metodologiji in ciljih terapije s pomočjo živali ter njihovih pozitivnih učinkih na psihofizično zdravlje ljudi.
Tečaj ni namenjen urjenju živali ali vodnikov za potrebe izvajanja terapije. Je pa pregled tehnik in uporabnih znanj, ki jih udeleženci uporabijo za nadaljne izobraževanje v smeri aktivnega sodelovanja na tem področju.

Termini tečaja: 13. in 14. oktober ter 27. in 28. oktober. Tečaj bo potekal v prostorih Mladinskega centra Vič (Tržaška 85).
Cena tečaja je 100 € in 50 € za brezposelne.

Tekom prvega sklopa tečaja se bomo naučili razlikovati terapijo od drugih dejavnosti s pomočjo živali ter prepoznavati povezavo med občutki in zdravilnim učinkom dela z živalmi.
Drugi sklop se bo navezoval na spoznavanje pravic in zakonskih regulativ o ljudeh in živalih, deljenje osebnih izkušenj s področja stikov z ljubljenčki, servisnimi živalmi, delovnimi živalmi in sobivanja z njimi. Dotaknili se bomo tudi organizacij, ki med svoje dejavnosti vključujejo TPŽ, in osvetlili svetovne izkušnje s tega področja.

V tretjem sklopu bomo zastavili osnove in cilje dela ter terapije s pomočjo živali, nato pa podali koristne nasvete glede izbire živali. Poudarili bomo pomen rejcev in trenerjev servisnih živali ter se pogovarjali o pozitivnih in negativnih izkušnjah z njimi. Posamezniki bodo udeleženi pri demonstracijah izvajanja terapije s pomočjo različnih materialov in v sodelovanju s terapijskimi živalmi.

V četrtem sklopu je predvidena demonstracija terapije med udeleženci. S pomočjo interaktivnih tehnik bomo ponazorili resnično terapijsko okolje ter zastavili osnove prilagojenega pristopa k terapijskem delu. Na koncu se bomo udeležili praktične demonstracije terapije v prisotnosti prostovoljca v vlogi klienta.

Ob koncu vsakega dne bodo udeleženci izpolnili evalvacijski vprašalnik ali opravili pisno nalogo, s čimer bo predavatelju omogočen dodaten vpogled v pridobljeno stopnjo znanja in razumevanja, ki so ga dosegli udeleženci tečaja na področju dela in terapije z živalmi. Sledilo bo posvetovanje med predavateljem in udeleženci tečaja.

Junijski noVIČnik

Na gregorjevo se ptički ženijo – 11. marec (20.00 – 23.00)

Napovedujemo naslednje druženje (mladih) samskih v petek, 21. junija v večernih urah. Za več informacij spremljajte našo spletno stran in družabna omrežja.

Si želite, da vaši otroci preživijo počitnice polne zabave in učenja? Mladinski center Vič vabi vse otroke, stare med 9 in 11 let, na nepozabne iPočitnice! Od 8. do 12. julija bomo vsak dan pripravili razgiban počitniški program, bogat z informativno tehnološkimi (IT) vsebinami.

Obiščite nas

Pri nas ste dobrodošli vsak dan v tednu:

Ponedeljek: 14:30–21:00
Torek: 14:30–19:00
Sreda: 14:30–21:00
Četrtek: 14:30–19:00
Petek: 14:30–21:00

Dosegljivi smo preko e-maila mc.vic@nefiks.si ali na telefonski številki 069 874 816.

Go to Top