Loading Events

Tečaj je zamišljen kot niz predavanj o metodologiji in ciljih terapije s pomočjo živali ter njihovih pozitivnih učinkih na psihofizično zdravlje ljudi.
Tečaj ni namenjen urjenju živali ali vodnikov za potrebe izvajanja terapije. Je pa pregled tehnik in uporabnih znanj, ki jih udeleženci uporabijo za nadaljne izobraževanje v smeri aktivnega sodelovanja na tem področju.

Termini tečaja: 29. in 30. september ter 13. in 14. oktober. Tečaj bo potekal v prostorih Mladinskega centra Vič (Tržaška 85).
Cena tečaja je 100 € in 50 € za brezposelne.

Tekom prvega sklopa tečaja se bomo naučili razlikovati terapijo od drugih dejavnosti s pomočjo živali ter prepoznavati povezavo med občutki in zdravilnim učinkom dela z živalmi.
Drugi sklop se bo navezoval na spoznavanje pravic in zakonskih regulativ o ljudeh in živalih, deljenje osebnih izkušenj s področja stikov z ljubljenčki, servisnimi živalmi, delovnimi živalmi in sobivanja z njimi. Dotaknili se bomo tudi organizacij, ki med svoje dejavnosti vključujejo TPŽ, in osvetlili svetovne izkušnje s tega področja.

V tretjem sklopu bomo zastavili osnove in cilje dela ter terapije s pomočjo živali, nato pa podali koristne nasvete glede izbire živali. Poudarili bomo pomen rejcev in trenerjev servisnih živali ter se pogovarjali o pozitivnih in negativnih izkušnjah z njimi. Posamezniki bodo udeleženi pri demonstracijah izvajanja terapije s pomočjo različnih materialov in v sodelovanju s terapijskimi živalmi.

V četrtem sklopu je predvidena demonstracija terapije med udeleženci. S pomočjo interaktivnih tehnik bomo ponazorili resnično terapijsko okolje ter zastavili osnove prilagojenega pristopa k terapijskem delu. Na koncu se bomo udeležili praktične demonstracije terapije v prisotnosti prostovoljca v vlogi klienta.

Ob koncu vsakega dne bodo udeleženci izpolnili evalvacijski vprašalnik ali opravili pisno nalogo, s čimer bo predavatelju omogočen dodaten vpogled v pridobljeno stopnjo znanja in razumevanja, ki so ga dosegli udeleženci tečaja na področju dela in terapije z živalmi. Sledilo bo posvetovanje med predavateljem in udeleženci tečaja.

Septembrski noVIČnik

Dogajanje v septembru

S fotografsko razstavo v Centru za mlade Domžale – MY LIFE, MY TRIPS, MY SELF-EXPRESSION se bo predstavila Valeriia Stepanovych, bivša Nefiksova ESE prostovoljka.

Razstava bo odprta med 7. in 25. septembrom

Vse naše delavnice in druge aktivnosti lahko še vedno spremljate tudi preko spleta. Dostopni smo preko družbenih omrežij ali Discorda.

Obiščite nas

Pri nas ste dobrodošli vsak dan v tednu:

Ponedeljek: 14:30–19:00
Torek: 14:30–21:00
Sreda: 14:30–19:00
Četrtek: 14:30–21:00
Petek: 14:30–21:00

Dosegljivi smo preko e-maila mc.vic@nefiks.si ali na telefonski številki 069 874 816.

Go to Top