DOMJENGA

Inovativni didaktični pripomoček v katerem sta združeni dve igri domino in jenga.

Naročite lahko ali domjengo, ali pa samo jengo. Izbirate lahko Na voljo sta dve velikosti, manjša in večja.

DOMINO (2-4 igralci)

Vsebina: 28 domin

Navodila za igro: Vsak od igralcev dobi enako število domin. Eno domino položimo na sredino in sedaj igralci po vrsti prilagajo svoje domine z istim številom pik. Zmaga tisti igralec, ki se prvi znebi svojih domin.

JENGA

Vsebina: 54 lesenih deščic

Navodila za igro: Iz deščic najprej zgradimo stolp tako, da položimo na ravno površino tri deščice, ki se držijo skupaj. Na vrh zopet položimo tri deščice, s tem da jih tokrat položimo pravokotno na spodnje nadstropje. Deščice polagamo v stolp toliko časa, da se znebimo vseh deščic. Ko je stolp postavljen, prične igro najmlajši igralec tako, da v eni potezi iz stolpa odstrani deščico iz katerega koli nadstropja, razen vrhnjega in ga postavi v zgornje nadstropje. Pri igri lahko uporabljamo le eno roko. Igra se konča, ko se stolp podre. Igro izgubi tisti, ki se mu stolp podre, zmaga pa tisti, ki je bil na potezi pred njim.

POZOR: igra ni primerna za mlajše otroke. Tudi starejši bodite pozorni, da se stolp ne podre na vas.

Z nakupom DOMJENGE podpirate delovanje Zavoda Nefiks, ki mladim pomaga z beleženjem neformalnih kompetenc do zaposlitve in Mladinskega centra Vič.

Big domjenga

90€

Big jenga

70€

Small domjenga

40€

Small jenga

30€

Če želite naročiti katero od zgoraj naštetih iger, izpolnite obrazec. V roku 1 delovnega dne vam bomo na vašo e-pošto poslali ponudbo.

 

 

Razlika med domjengo in jengo je, da so pri domjengi deščice še dodatno potiskane za igro domine.