Erasmus za mlade podjetnike je program čezmejne izmenjave, ki daje novim ali ambicioznim ljudem priložnost, da se učijo od izkušenih mentorjev/manekerjev/podjetnikov. Osupljivo je, da program ne govori samo o poslovnem svetu, ampak tudi o socialnem in skupnostnem podjetništvu/storitvah. Imamo na primer nekaj glasbenikov, ki so bili del inkubatorja Mladi Zmaji, zdaj pa so v Nemčiji. Zgodbo enega od njih si lahko preberete tukaj.

Program krije stroške, plačilo pa se od države do države razlikuje. Tukaj je tabela finančnih podpor glede na to, kam mladi želijo iti.
 
Menimo, da je EYE odlična priložnost za mlade, da razvijejo svojo kariero in pridobijo nova znanja in veščine. Čeprav se program imenuje Erasmus za mlade podjetnike, to ne pomeni, da bi morali mladi imeti podjetje oziroma da ni “mora” ali obveznosti, da po udeležbi odprejo podjetje.

Tukaj je nekaj kratkih informacij o programu v Sloveniji:

Želiš iti na življenjsko izkušnjo V TUJINO K PODJETNIKU MENTORJU, ki ti ga financira EU? Tehnološki park Ljubljana te podpira, da prideš aktivno do te priložnosti!
Letos IZJEMOMA ŠE DODATNA PROSTA MESTA OZ. DO PORABE SREDSTEV, praktično imaš skoraj 99% možnosti, da dobiš odobrena sredstva, če pohitiš in ujameš letošnji termin (odhodi za od 1 meseca pa do 4,5 meseca, začenši od 15.septembra dalje, z koncem podjetniškega mentoriranja najkasneje do 31.januarja 2023)
Pokliči na 031 342 221, David, za info/razlago/pogovor/svetovanje ali pošlji mail na erasmus@tp-lj.si.

– VSI POKLICI, od arhitektov, glasbenikov, psihoterapevtov, zgodovinarji, ekonomisti, pravniki, dizajnerji, kuharji, programerji, biologi, farmacevti, strojniki itd. itd.
EU ti financira pot in bivanje v tujini in lahko izbiraš od 1 meseca pa vse do 4,5 mesecev kolikor je ostalo do 31.januarja 2023! (fix mesečni pavšal na posamezno državo)

– v tujini sodeluješ s podjetnikom mentorjem/gostitelj in dobivaš vpogled v podjetniško kariero, razvijata skupaj partnerstvo, raziskuješ tuji trg, oblikuješ nove marketing pristope ipd.
razvijaš svojo idejo, skupaj s podjetnikom mentorjem (odpiraš trge, razvijaš produkte, se učiš, razvijaš nove projekte itd.)
spoznavaš kulturo in državo, kjer bivaš
širiš svoj network poznanstev in polniš košaro mednarodnih izkušenj
dobiš še mentoriranje in coaching s strani Tehnološkega parka Ljubljana, da svojo podjetniško idejo nadgradiš, izpiliš, dobiš nove vpoglede, ideje za razvoj in uspeh

 pogoj: nimaš podjetja že dlje kot 3 leta in si polnoleten (zgornje starostne omejitve pa ni) in si bil v Sloveniji vsaj 184 dni v zadnjem letu dni ter imaš podjetniško idejo ali celo že svoje prvo podjetje? Če zadostuješ pogojem, pokliči 031 342 221, David, in preveri, kako ti program lahko pomaga!
Gre za program Erasmus za mlade podjetnike, ki deluje že več kot 10 let in ima za seboj preko 10.000 mentorskih izmenjav po Evropi!