Ljubljana letos gosti Evropsko srečanje mladih, ki se odvija tudi v Župniji Vič, ki gosti romarje iz 20 različnih držav. Med njimi so Poljaki, Nemci, Madžari, Italijani, Litvanci, Egipčani, Belorusi, Španci, Srbi, Ukrajinci, Francozi, prebivalci Vzhodnega Timorja, Konga in Libanona, Nizozemci, Filipinci,  Slovaki, Irci, Norvežani, Kolumbijci in Belgijci. To raznolikost je treba poudariti, saj predstavlja močno vez med ljudmi različnih jezikov, običajev in tradicij. Zahvaljujoč kar 69 gostiteljem lahko v župniji gostimo kar 160 mladih.

Dan pričnemo ob 8:30 s skupno molitvijo v cerkvi, sledi krajša spoznavna aktivnost in delo v skupinah. Po opoldanski molitvi imajo romarji priložnost obiskati delavnice, medtem ko se dan zaključi v Stožicah z večerno molitvijo.

Na Viču sodeluje tudi več kot 30 prostovoljcev iz župnije in Mladinskega centra Vič, ki prispevajo k dobremu vzdušju in uspehu dogodka. Sodelujejo v zboru, pomagajo pri pripravi prigrizkov, usmerjajo udeležence in nudijo svojo pomoč na različnih področjih. Njihova predanost je ključna za  ustvarjanje pozitivnega vzdušja in povezovanje med vsemi udeleženci.

Posebna zahvala gre tudi vsem, ki ste v teh dneh že so prispevali domače dobrote in tako romarjem pričarali prijetno vzdušje in gostoljubje.

Vabljeni, da se nam v naslednjih dneh pridružite! Ob 8:30 se lahko pridružite jutranji molitvi in ob 13h opoldanski molitvi – oboje poteka v cerkvi, zvečer pa ste lepo povabljeni v Stožice. Mladi pa še posebej lepo vabljeni, da se pridružite pogovornim skupinam in kasneje delavnicam. Celotno pestro dogajanje si lahko ogledate na naslednji povezavi: Taizé Ljubljana – Taizé Ljubljana (taizeljubljana.si).

Vič – fotografije