Graphic of young people from different countries greeting in their language

Vir: freepik

Konec tega leta bo nekaj tisoč mladih iz različnih držav skupaj preživeli pet dni v Ljubljani in njeni okolici.
Za seboj bodo pustili varno domače okolje,

  • da bi bili deležni dobrodošlice domačinov,
  • da bi spoznali način življenja in kulturo gostiteljev,
  • da bi srečali mlade z vsega sveta,
  • da bi v molitvi, tišini, petju, razmisleku in pogovoru z drugimi iskali bistvo življenja,
  • in da bi skupaj vstopili v leto 2024.

Evropsko srečanje mladih pripravlja Taizejska skupnost v sodelovanju z lokalnimi Cerkvami in s podporo mesta Ljubljane. Srečanje bo potekalo od torka, 28. 12. 2023 do ponedeljka, 1. 1. 2024. Nekaj prostovoljcev pa bo prišlo že 26. decembra in v kolikor je možno, da jih gostite, lahko to označite v prijavnici.

ROMARJI bodo s seboj prinesli spalno vrečo in podlogo za spanje – lahko (in pričakujejo), da bodo spali na tleh. Romarji bodo na domove gostiteljev napoteni 28. decembra zvečer (ta dan imajo ob 16:30 v Stožicah prvi skupni obrok in molitev, potem pa jih čaka še krajši program pri nas na Viču. Prijačujete jih lahko okoli 21h-22h.

GOSTITELJ poskrbi za preprost zajtrk, in če je mogoče, kosilo 1. januarja. Za vse druge obroke poskrbi Taizejska skupnost. Vsak gostitelj bo poskrbel za nastanitev vsaj dveh romarjev, da ne potujejo sami.
Romarji so med 8:00 in 22:00 vključeni v program, zato so lahko gostitelji tudi tisti posamezniki, ki so čez dan odsotni.

V priponki najdete obrazec, ki ga lahko natisnete in oddate v Mladinskem centru Vič (vsak delovnik med 14:30 in 19:00) ali v župnijski pisarni v času uradnih ur.
Lahko pa izpolnite tudi tale spletni obrazec: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetx5wKuwY8_VSCbGcTaZJIqjewKnxFZYh8_1ZeQ0EoWSRNcw/viewform

Več informacij o novoletnem srečanju lahko najdete tukaj: https://taizeljubljana.si/ ali v letaku.