V petek 2. 6. so se predstavnice Zavoda Nefiks, z namenom spoznati dobre prakse organizacije, odpravile na Slovaško, kjer je potekal Festival Lumen, z naslovom Out Loud.
Na uradni strani festivala je ta opisan takole: “… Festival Lumen na Trgu Trojice v Trnavi vsako leto obišče 8000 ljudi. Med vikendom postanejo del mesta, ki jim zagotavlja začasen dom. Festival Lumen je v zadnjih letih razvil koncept mestnega glasbenega festivala z nabito cono, kjer lahko udeleženci najdejo številne zanimive delavnice in druge kulturne dogodke.” Festival letos praznuje trideset let svojega delovanja, organizajo pa Salezijanska mladina, Domka in mesto Trnava

 

Prvi večer festivala so se s svojimi nastopi predstavile Slovaška glasbenica Sima Magušinová Estonski pevec Daniel Levi ter glasbeni skupini S hudbou vesmírnou in Good Weather Forecast Naslednji dan so sledile delavnice, ki so potekale na bližnji fakulteti, na večernem koncertu pa so nastopali povabljeni gostje Godzone, Guvna B in Planetshakerji. Program se je končal z After partyem, v nedeljo pa je sledil odhod udeležencev domov.

Trnava 1

Image 1 of 4