V sklopu delavnic Meet and code smo pripravili IT jesen z različnimi delavnicami, ki bodo potekale v septembru in oktobru:

1. V računalniku so skriti vsi izdelki!

Naučili se bomo uporabiti računalnik za vse kar nam srce poželi. Dokazali bomo, da so lahko računalniki zvezki, časopis, štoparice in še kaj več! S pomočjo Pythona bomo ustvarili štoparico, igralno kocko in podobne majhne programe, ki bodo združevali uporabo osnovnih programerskih znanj.
 
Stopnja težavnosti: OŠ-SŠ
Tehnologija: Python (beležnica/Notepad++,Thonny)
 
Datum: 22. 9. 2022 ob 16.00
 
 
2. Namesto čopiča uporabi Openscad!
 
Čaka nas poučen tečaj 3D modeliranja s programiranjem. S pomočjo matematike in ustvarjalnosti bomo na programerski način ustvarjali 3D modele s pomočjo odprtokodnega okolja Openscad. Ustvarili bomo telesa različnih oblik in od bližje spoznali 3D prostor.
 
Stopnja težavnosti: OŠ-SŠ
Tehnologija: Openscad
 
Datum: 29. 9. 2022 ob 16.00
 
 
3. Naredi napravo f(Ardu)ino!
 
Pred nami je tečaj elektronike, na katerem bomo skupaj se naučili povezovati strojno oprema na Arduino razvojno ploščo. Čaka nas tudi krajši tečaj programiranja v programskem jeziku C++. Prižigali bomo lučke, uporabljali zaslone in se pogovarjali o uporabi krmilnikov v industriji.
 
Stopnja težavnosti: SŠ
Tehnologija: Arduino (Arduino IDE), C++
 
Datum: 4. 10. 2022 ob 16.00 – Delavnica bo potekala v Dijaškem domu Vič.
 
*Delavnico pripravljamo v sodelovanju z Zavodom za mladino – ZAM.
 
 
4. Spleti igro in svojo stran! (HTML, JavaScript)
 
Obkroža nas širni splet, s katerim se srečujemo vsak dan. Na delavnici “Spleti igro in svojo stran” bomo spoznali delovanje spleta in sestavo spletnih strani ter ustvarili svojo lastno spletno stran. Že obstoječe znanje bomo obogatili z dodatkom spletne igre oz. aplikacije, ki jo bomo napisali v jeziku JavaScript.
 
Stopnja težavnosti: OŠ-SŠ
Tehnologija: HTML (beležnica)
 
Datum: 6. 10. 2022 ob 16.00
 
*Delavnico pripravljamo v sodelovanju z Zavodom za mladino – ZAM.
 
 
 
PRIJAVNICA
Namenjena je zgolj boljšemu obveščanju
Brez zgoraj navedenih podatkov prijava ni možna. Zagotavljamo, da bo Zavod Nefiks kot upravljalec osebnih podatkov zgoraj navedene podatke obdeloval in hranil izključno za izvedbo in informiranje o aktivnosti, na katero se prijavljate. S podatki bomo ravnali skladno z zakonom in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vaše podatke bomo hranili do preklica oziroma kolikor je zakonsko določeno s strani naših financerjev. Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi na mc.vic@nefiks.si.
S prijavo na noVIČnik boš enkrat mesečno na svoj e-naslov prejel_a novice o dogajanju v Mladinskem centru Vič na katere se lahko tudi prijaviš.