Na rtvslo.si smo zasledili članek s priporočili o telesni dejavnosti v času samoizolacije. Ker vem, da tudi ti postajaš napet za štirimi zidovi, si preberi spodnje nasvete, nato pa na sonce!

Tudi v času širjenja koronavirusa je pomembno, da smo vsakodnevno telesno dejavni. Pri tem pa moramo upoštevati tudi priporočila za preprečevanje širjenja bolezni.

Biti fit in ustrezno telesno dejaven pomembno zmanjšuje tveganje za virusno okužbo in zmanjšuje tesnobo, ki jo lahko povzroči (samo)izolacija zaradi preprečitve širjenja virusa. Poleg tega telesna dejavnost zmanjšuje tudi vrsto drugih bolj dolgoročnih zdravstvenih tveganj, zato je za ohranjanje telesnega in duševnega zdravja ključno, da so tako otroci kot odrasli tudi v tem času telesno dejavni skladno s splošnimi priporočili za telesno dejavnost.

Otroci naj bodo vsak dan najmanj 60 minut tako telesno dejavni, da se globoko zadihajo in spotijo, poleg tega pa morajo dvakrat tedensko izvajati vaje za razvoj moči. Odrasli naj bodo zmerno telesno dejavni vsaj 150 minut na teden. Če je telesne dejavnosti več in je intenzivnejša, prinaša večje zdravstvene koristi.

Glede na omejevanje družbenih stikov se je najbolje lotiti solo športov (tek, kolesarjenje, rolanje, skejtanje, …) ali pa se loti razgibovalnih vaj. Več tukaj.

Povzeto po članku Priporočila o telesni dejavnosti v času samoizolacije.
Foto: Pixabay