Miklavževi angelčki so prostovoljci, ki pripravljajo, zavijajo in razvažajo darila za otroke iz socialno ogroženih družin. Gre za akcijo Slovenske karitas v sklopu programa youngCaritas – Mlade Karitas, ki se letos že tretje leto zapored odvija od novembra do začetka decembra. Namen je pomagati staršem, ki si zaradi oteženih življenjskih razmer ne morejo privoščiti daril za otroke.

Število Miklavževih angelčkov vsako leto raste. V letu 2019 so zbrali 133, leta 2020 pa kar 394 daril. Prepričani so, da je vsako darilo razveselilo tako prostovoljca, ki ga je ustvaril, kot otroka, ki je darilo dobil. Ravno zaradi tega vztrajamo in si želimo, da bi bila tudi letošnja akcija uspešna. In bila je! 

Letošnjo leto smo se verigi Miklavževih angelčkov Slovenske YoungCaritas pridružili tudi v Mladinskem centru Vič. Darilom, ki so jih pripravili prijazni prostovoljci smo ponudili zavetje in jih v naši igralnici sprejemali od 22. 11. – 3. 12. Vsa smo skrbno zapirali v Jožefovo sobo, dokler ni bilo zadnjega dne za oddajo daril in jih predali prostovoljcem YoungCaritas. Ti so darila presortirali, zaprli in prerazporedili po krajih, kamor so bila darila namenjena. Po tem, ko smo v Elizabetini avli pripravili malo miklavževo delavnico in pripravili darila za odhod, so jih prostovoljci s kombiji razvozili po Sloveniji, da je vsako pravočasno prispelo k mladim prejemnikom. 

Več o tem, kako je potekala akcija pa si poglej v spodnji galeriji: 

Skupaj smo prenašali kupe daril, ki smo jih prejeli v igralnico

Image 1 of 6

Prostovoljec oz. Miklavžev angelček lahko postane kdorkoli. Se nam boš pridružil tudi ti? Vse, kar potrebuješ je veliko srce, malce ustvarjalnosti in nekaj dobrin. Saj veš – že majhno darilo lahko na otroški obraz nariše gromozanski nasmeh.

Več informacij in prijava na: https://youngcaritas.si/angelcki/ 

Naslednje leto se akciji pridruži tudi ti in skupaj polepšajmo praznični čas 🙂