V okviru programa Karierne rešitve bo Nefiks 4. 7. ponovno organiziral karierni avtobus, ki mlade zapelje na ogled podjetij potencialnih delodajalcev.
Tokrat se bomo vozili po dolenjskih in posavskih cestah in zavili v Razvojni center Novo mesto, v Center za starejše »Dobra energija« v Radečah in se oglasili v Destilarni Berryshka.

Na avtobusu bodo udeleženci izvedeli koristne informacije o tem, kako se predstaviti delodajalcem, kar bodo udeleženci, če bodo želeli, lahko uporabili, če se bodo odločili predstaviti obiskanim podjetjem.
Poskrbljeno bo tudi za fotografiranje profesionalnih CV slik, prehrano in simpatična darilca.
Dogodek je namenjen mladim različnih izobrazbenih profilov med 15. in vključno 29. letom.
Prijave zbiramo na povezavi do 30. 6. oziroma do zasedbe prostih mest.

Če bi imeli kakršnekoli težave s prijavo, nam pišite na nefiks@nefiks.si.
Udeleženci bodo vse potrebne informacije v zvezi s potekom dogodka prejeli najkasneje 1. 7. 2022.

Več o podjetjih, ki jih bomo obiskali, pa lahko izveste spodaj:

Razvojni center Novo Mesto

Razvojni center Novo mesto, ki je nastal na pobudo regionalnih občin, ter obrtno-podjetniške in gospodarske zbornice podpira regionalni razvoj JV Slovenije na področju podjetništva, razvoja podeželja in turizma ter robotike. Vsem, ki v regiji želijo zagnati svoje podjetje v
Razvojnem centru, nudijo svetovanja, sofinanciranje, malim podjetjem pa tudi poslovne prostore. Lokalnim občinam ponujajo strokovno podporo pri izdelavi razvojnih projektov, s katerimi lahko kandidirajo na razpisih za sredstva EU, s tem pa pomembno prispevajo k dvigu kakovosti življenja v regiji. Mlade podpirajo s kadrovskimi štipendijami in izobraževanji.

Center za starejše »Dobra energija« Radeče

Poslanstvo centra »Dobra energija« je aktivno staranje hitro starajočega-se prebivalstva občine Radeče. Izvajajo programe, ki temeljijo na medgeneracijskem povezovanju in prostovoljstvu. Prizadevajo si za zmanjšanje socialnih stisk in socialne izključenosti starejših, kar pomembno prispeva k izboljševanju in podaljševanju življenja v domačem okolju, s tem pa zmanjšujejo pritisk na domove za starejše. Povezujejo različne partnerje za razvoj storitev za starejše. Program je nastal v okviru Zdravstvenega doma Radeče, sofinanciran pa je s strani
EU.
Center je prejel tudi certifikat organizacije Great Place to Work, ki ga podeljujejo delodajalcem, ki zaposlenim zagotavljajo kakovostno delovno okolje. Kakovost delovne izkušnje je ocenjena na podlagi evalvacije zaposlenih.

Destilarna Berryshka

Destilarna Berryshka je družinsko podjetje v kraju Obrh pri Dolenjskih Toplicah, ki se ukvarja s proizvodnjo premium žganih pijač, eteričnih olj, medu in čokolade. Majhno podjetje, ki je začelo proizvodnjo brinovega eteričnega olja, danes ponuja pester izbor
izdelkov, degustacije in vodene oglede proizvodnje, za vse, ki želijo več izvedeti o tem, kako iz malega lahko nastane veliko.
Aktivnost Nefiks karierni avtobus sofinancira Urad RS za mladino. Udeležba je za udeležence brezplačna.

Lepo vabljeni vsi, ki si želite spoznati organizacijo sodobnih podjetij in si želite izvedeti kakšen koristen nasvet o zaposlovanju mladih.