Drugo soboto v novembru je Mreža mladinskih centrov Ljubljana (Mreža MC LJ) gostila izobraževalno družabni oddih za prostovoljce “Povezan s seboj, povezan z mladimi”.

Dogodek namenjen zahvali prostovoljcem ljubljanskih mladinskih centrov za njihov prispevek pri delu z mladimi, podpori za lažje opravljanje tega plemenitega poslanstva ter povezovanju s skupnosti prostovoljcev mreže, smo članice Mreže MC LJ gostile v Salezijanskem mladinskem centru Rakovnik. Udeležence je uvodoma, v imenu Urada za mladino Mestne občine Ljubljana pozdravila Ela Porić, ki je v svojem nagovoru poudarila pomen prostovoljstva in se zahvalila za sodelovanje prostovoljcem pri gradnji bolj povezane in solidarne skupnosti. V imenu Mreže je dobrodošlico udeležencem zaželela organizacijska ekipa dogodka, pod vodstvom Nives Felić iz Zavoda Nefiks in Marka Taljana, sodelavca Mladih zmajev, ki sta skrb za izvedbo usposabljanja v nadaljevanju predala izkušeni ekipi IGLU-ja – Improvizacijsko gledališče Ljubljana. Dogodek je potekal v dveh delih.

V dopoldanskem delu so se prostovoljci na delavnici za bolj udobno in kakovostno delo z mladimi, v manjših skupinah, pod vodstvom izkušene mentorske ekipe IGLU-ja, Vida Sodnika, Petra Frankla in Teodore Švent, skozi različne vaje in improvizacijske igre povezali in spoznavali izhodišča ter orodja za učinkovito komuniciranje, delo s skupinami in ustvarjanje idealnega okolja za timsko delo in grajenje idej. Skozi delavnico so ob podpori mentorjev naslovili tudi delo z različnimi statusi oseb in pomen neverbalne komunikacije.

Delu v skupinah je sledilo druženje ob piknik kosilu, ki so se mu pridružili tudi mladinski delavci, mentorji prostovoljcev, ob katerem ni manjkalo priložnosti za mreženje in izmenjavo izkušenj.

Dan s prostovoljci je minil v sproščenem vzdušju in odličnem odzivu prav vseh 50 udeležencev, izvajalcev in gostiteljev, kar nam daje potrditev o pomenu in smiselnosti takšnih in podobnih dogodkov za krepitev celotne skupnosti ljubljanskih mladinskih centrov.

V Mrežo mladinskih centrov Ljubljana smo z geslom “Mladim prijateljstvo, mestu navdih”, povezani: Cona Most, CONA Polje, CONA Centr, CONA Fužine, CONA Korak, Mladinsko Središče Vič , Mladinski center Vič (Zavod Nefiks), MC Legebitra, Dnevni center Skupaj v skupnosti, MC ULCA, Mladinska postaja Moste, SMC Kodeljevo, SMC Rakovnik, Mladinski center Zavod Bob in Mladi zmaji. Mrežo podpira Mestna občina Ljubljana.

Foto: Valeriia Stepanovych.