“Sodelovanje z mentorico pri projektu Kolegice mi je odprlo vrata, na katera si prej nisem upala niti potrkati.”
Martina (27), udeleženka projekta Kolegice.

Ali končuješ študij, pa še ne veš, kaj oz. kje boš delala potem? Si iskalka prve zaposlitve in potrebuješ nekaj pomoči pri vstopu na trg dela?

Kolegice te vabimo, da letošnjo pomlad preživiš v naši družbi in vanj samozavestno zakorakaš skupaj z izbrano mentorico.

Vse iskalke prve zaposlitve, študentke višjih letnikov in druge mlade posameznice, stare do 29 let, vabimo, da se nam pridružite v klubu, ki se bo v Ljubljani srečevala ob petkih od 16.00 do 17.30 v prostorih MC Vič (Tržaška cesta 85, Ljubljana).

Na kratko o Kolegicah
Na Zavodu Nefiks želimo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj. Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Klub Kolegice se bo prvih šest tednov srečeval tedensko, po šestih tednih od začetka delovanja kluba pa se boste kolegice predvidoma dobivale mesečno, po potrebi pa pogosteje.

Prijave: TUKAJ.

Za morebitna vprašanja smo dosegljivi na e-naslovu kolegice@nefiks.si.

Veselimo se srečanja z vami! 🙂
Ekipa Kolegic, Zavod Nefiks

Projekt podpirata Urad za mladino Mestne občine Ljubljana in Urad Republike Slovenije za mladino.