V Mladinskem centru Vič si prizadevamo, da mladi razmišljajo o svoji prihodnosti, preden zaključijo svojo študijsko pot, ter da kompetence, ki jim bodo pomagale pridobiti službo, oblikujejo, razvijajo in nadgrajujejo tako v času študija, kot tudi med iskanjem zaposlitve.

S tem namenom smo, kot nadaljevanje dogodka »Dekleta ne izdelujejo le piškotov«, ki smo ga za dekleta organizirali v sklopu dogodkov Meet and code, izvedli 4 tedensko delavnico 3d modeliranja in tiska z naslovom Od risbe do figure.

Udeleženci so tako dvo-dimenzionalne skice šahovskih figur pretvorili v dejanske, fizične figure. Tekom delavnice so se naučili osnove uporabe programa Autodesk Fusion 360, kako se 3d modele pripravi na tisk ter, nenazadnje, tudi kako se tiska s 3D tiskalnikom.

Delavnica je bila zelo zanimiva, definitivno je bila dober uvod v svet 3D tiska. Včasih je bil tempo malo prehiter, vendar se je dalo slediti. Navodila so bila podana razumljivo. V bistvu sem presenečena, da je delavnica zastonj. Upam, da bo še kdaj organizirano kaj podobnega. ZALA

Delavnica je bila za udeležence brezplačna, njihov edini vložek je bil čas, ki so ga morali vložiti. Vendar pa smo v MC Vič zelo dobro seznanjeni z obveznostmi študentov in se dobro zavedamo, da so njihovi urniki natrpani. Tako smo poskrbeli da so udeleženci lahko sodelovali na delavnicah, tudi če se niso imeli časa udeležiti Zoom delavnice, ker so se pripravljali na prihajajoče izpitno obdobje – prejeli so video navodila in posnetke, ter tako nadoknadili zamujeno.

Delavnica se mi je zdela super, nasploh me je navdušila izdelava šahovskih figur. Zelo uporabni so mi bili poslani videoposnetki, da sem si lahko v miru ponovno pogledala kaj smo naredili in sem ponovila uporabljene funkcije. KLAVDIJA

Zaradi manjšega števila udeleženih (povprečno 6 udeležencev na termin) je bilo delo tudi zelo individualno – če so pri kakšnem udeležencu nastale težave, ali je imel vprašanja, smo se jim posvetili vsi skupaj, ter skupaj našli rešitev, ter tako tudi razvijali svoje sposobnosti reševanja težav.

Delavnica je popolnoma prikazal to, kar smo počeli čez mesec tako, da je bila super! Izpeljana odlično in profesionalno z občutkom do ljudi. Gaja, ti pa si res sijajna vodja delavnice. 🙂  MARIKA

Glede na zelo dober odziv, načrtujemo več podobnih delavnic tudi v prihodnje!

Hvala vnaprej za figure, pa tudi na splošno za celotno delavnico 🙂  GREGA

Gaja Jankovič,
Izvajalka delavnice