Vabimo vas, da se nam pridružite na inkluzijskem pohodu, ki ga pripravlja odbor za planinstvo invalidov PZS. Vabimo vas, da se nam na pohodih pridružite kot spremljevalci in prostovoljci, saj lahko z našo pomočjo omogočimo slepim, slabovidnim, gibalno oviranim in osebam z motnjo v duševnem razvoju, da osvojijo enega od slovenskih vrhov.

Prostovoljci bomo sodelovali pri:

  • spremstvu slepih in slabovidnih,
  • spremstvu oseb na vozičkih,
  • pogovoru in druženju oseb z motnjami v duševnem razvoju.

Vsak par rok, nog in oči koristi, saj jih lahko posodimo tistim, ki jih potrebujejo.

Odhod iz Jakobe (1410 m) bo ob 7,30 uri. Začetek nas razveseli s kratko potjo do Koče na Peci (1665 m). Tam bomo imeli kratek postanek in se pripravili za vzpon na vrh, ob povratku je lahko postanek daljši za toplo malico, če bo koča odprta.
Kordeževa glava je edina gora v Karavankah, ki se tudi na jug prelamlja z izrazitim ostenjem. Mi bomo izbrali običajno pot, ki ne zahtevnih plezalnih sposobnosti.

inPlaninci hodimo v visokih pohodnih čevljih, ter se oblačimo in imamo planinsko opremo prilagojeno dnevnim (sezonskim) razmeram!

Organiziran avtobusni prevoz:
Domžale 5.30
Kolosej 5.50

Število mest je omejeno, prijave sprejemamo do torka, 5. decembra ali do popolnitve prostih mest na TEJ POVEZAVI.

Za več informacij o pohodu se lahko obrnete na Nives Felić – Zavod Nefiks (nives.felic@nefiks.si), 040698915 ali na: inPlaninec@pzs.si

Prijave pri vaši kontaktni osebi ali na: inPlaninec@pzs.si

Prosimo vas, da nam svoj namen sporočite čim prej, da vemo organizirati spremstvo za vse, ki bodo na poti potrebovali pomoč. V primeru slabega vremena se lahko zgodi, da bo pohod prestavljen ali odpovedan. O morebitni spremembi vas obvestimo. 

*V kolikor pri hoji potrebujete pomoč (slepi, slabovidni, osebe na vozičkih) se obrnite na inplaninec@pzs.si ali 041 590 981 (Marjeta) 041 770 798 (Jurček)