Videti svet drugače in biti sprememba v svetu
Smo Matevž, Lucija, Anamarija, Mihaela, Miha, Filip, Petra, Zala, Lea in Eva, letos kot prostovoljci potujemo v Kenijo s projektom POTA. Projekt deluje pod okriljem Katoliške mladine in mladim omogoča izkušnjo misijona v različnih državah po svetu, v našem primeru v Keniji (več na http://pota.si/).

Že dalj časa me je navduševala ideja o misijonih. Vedno sem si želel izkusiti svet tudi z drugega vidika glede na to, da živimo v precej varnem okolju v bogati državi in nimamo stikov z ljudmi, ki se praktično vsak dan borijo z preživetje, ki ne vedo, ali bodo preživeli sušo. Rad bi prebil to varno okolje, to vato, in pogledal še z druge perspektive, kako živijo ljudje na drugi strani, ki so taki kot jaz, le da nimajo vseh privilegijev tako udobnega življenja kot tukaj mi. Poleg tega bi rad po svojih močeh pomagal, delil svojo izkušnjo vere in s tem poskusil spremeniti svet na boljše.

V Afriko, natančneje v mesto Lodwar v severni Keniji, se odpravljamo julija za 4 tedne z namenom priprave in izvedbe skupnih projektov. Organizirati nameravamo:

  • 2- dnevni oratorij za otroke – verski dogodek s petjem in delavnicami
  • večdnevno usposabljanje za mlade, ki želijo delati v mladinski katoliški organizaciji
  • pomoč v šoli za gluhe otroke
  • pomoč v centru za gibalno ovirane otroke
  • obisk največjega begunskega centra na svetu – Kakuma

Radi bi pomagali tam, kjer nas najbolj potrebujejo.

Čas do misijona namenjamo pripravam in zbiranju sredstev. Ker vsega ne zmoremo samo, se s prošnjo obračamo tudi na vas. Zbrana sredstva bomo v celoti namenili organizaciji projekta, naš cilj pa je do odhoda zbrati 7000,00€.
Poleg denarnih prispevkov zbiramo tudi druge materiale, predvsem zdravila, sanitetni material, šolske potrebščine, volno ter športne drese in superge, ki morajo biti v odličnem stanju. Za kakršnokoli pomoč vam bomo iz srca hvaležni!

Dva prostovoljca, bosta v imenu vseh predstavila program, v petek 22. aprila ob 17.00 v Mladinskem centru Vič. Predstavila bosta tudi možnosti, kako jih lahko pri njihovem delu podprete.