Predstavljamo vam nov produkt Zavoda za šport Republike Slovenije Planica, aplikacijo Zmorem, ki bo luč sveta uzrla 15. 12. 2022.

Cilj
Aplikacije Zmorem je popeljati posameznika do bolj aktivnega in zdravega življenja. Aplikacija spremlja telesne aktivnosti in omogoča, da kot posameznik ali član skupine tekmuješ v mesečnih tekmovanjih. Če je skupina uspešna – športno/gibalno aktivna, se poteguje za čisto prave nagrade, ki jih podeljuje Zavod za šport RS Planica. Nagrade so izžrebane s srečkami, ki jih pridobiš z doseganjem dnevnih in tedenskih ciljih ter z nabiranjem korakov, minut gibanja in srčnih točk – več kot jih posameznik oz. skupina ima, večje so možnosti za osvojitev nagrade.

Ciljna skupina
Najstniki in mladi do 25 leta starosti, ki so povprečno ali podpovprečno gibalno aktivni in jim želimo spodbuditi zdrave življenjske navade, ki jim bodo ohranjale boljše zdravje in odgovornost do okolja. Npr.: bližnje opravke opravimo peš ali s kolesom namesto z avtom…

Delovanje aplikacije

  • Za delovanje aplikacije Zmorem je pogoj, da uporabnik uporablja tudi aplikacijo Google Fit.
  • Aplikacija Zmorem deluje na osnovi aplikacije Google Fit, ki zbira podatek o fizični aktivnosti posameznika in se povezuje tudi z drugimi aplikacijami proizvajalcev pametnih ur, ki beležijo aktivnost posameznika. Pomembno je, da aplikacija Google Fit deluje tudi brez posredovanja lokacije uporabnika.
  • Na podlagi pridobljenih podatkov o gibanju se v aplikaciji Zmorem zbirajo srečke, ki so uporabljene pri mesečnih žrebih nagrad in uporabnik lahko spremlja število pridobljenih točk. Uporabnik, ki se več giba ima več možnosti za nagrado.
  • Uporabnik s samo aplikacijo nima dodatnih aktivnosti, je le orodje ki ga vključuje v sistem žrebanja.