Lepo vabljeni in vabljene na delavnico pod okriljem mednarodne organizacije EPTO (https://www.epto.org/).

Projekt finančno podpira Evropska Unija, v Sloveniji pa ga izvaja društvo Humanitas (https://www.humanitas.si/). EPTO je program, ki širi zavest o spoštovanju raznolikosti in naslavlja vse oblike diskriminacije. Za ta namen usposablja mlade aktiviste in aktivistke, ki delo nadaljujejo na lokalnem nivoju.

Tukaj pridemo na vrsto mi, in ti!

Delavnica se bo odvijala tri dni v koncu februarja (natančneje 21., 22. in 26.) v Ljubljani (MC ULCA in Zavod BOB), in bo obsegala vsega skupaj 20 ur, od 12-18h (brez skrbi, zelo hitro mine, poskrbeli bomo tudi za pavze). Ciljna skupina so mladi (okvirno 16-20 let). Delavnico vodiva Tajda in Veronika, mladi mentorici, na poti do trenerstva EPTO.

Kaj bomo počeli?

S pomočjo interaktivnih metod, zavestne uporabe prostora in gibanja ter izkustvenega učenja bomo na podlagi medvrstniškega deljenja informacij, izkušenj in mnenj poglobili razumevanje lastne identitete in ponotranjenih predsodkov. Skozi raznolike aktivnosti bomo spoznavali in prepoznavali različne oblike diskriminacije in metode aktivnega ukrepanja. Ukvarjali se bomo s koncepti kulture, komunikacije, stereotipi in aktivizmom, ter razvijali mehke veščine. Delavnica je odlična priložnost za vse, ki želite aktivno sodelovati pri ustvarjanju bolj solidarne družbe.

Delavnica je brezplačna, ob koncu pa udeleženci_ke prejmejo tudi potrdilo o udeležbi društvo Humanitas. Število mest je omejeno, prosim, prijavite se do 20.2.2022 na tajda.hladnik1@gmail.com.

Juhu, se vidimo kmalu