Pobuda DiscoverEU se po dvoletnem premoru vrača in tokrat 60.000 mladim Evropejcem, rojenim med 1. julijem 2001 in 31. decembrom 2003, omogoča brezplačne vozovnice za raziskovanje Evrope z vlakom.

Pobuda DiscoverEU je namenjena mladim, ki želijo potovati in izkoristiti pravico do prostega gibanja v Evropski uniji, odkrivati evropsko raznolikost, spoznati kulturno bogastvo in zgodovino Evrope ter se povezati z ljudmi cele celine. Cilj pobude je s čezmejnimi potovanji in medkulturnim učenjem spodbuditi občutek enotnosti, odprtosti in solidarnosti. Poleg tega pobuda DiscoverEU mladim omogoča, da pridobijo pomembne življenjske izkušnje, kot so neodvisnost, samozavest in odprtost do drugih kultur.

Mladi morajo za sodelovanje v pobudi na Evropskem mladinskem portalu rešiti kviz s šestimi vprašanji o splošnem poznavanju Evropske unije in drugih pobudah EU.

Prijave bodo odprte od torka, 12. oktobra 2021, od 12. ure do torka, 26. oktobra 2021, do 12. ure.
POZOR: pri prijavi je pomembna tako pravilnost odgovorov kot tudi datum prijave! Mladi popotniki se lahko prijavijo samostojno ali v skupini do pet.

Izbrani kandidati bodo lahko med marcem 2022 in februarjem 2023 potovali za obdobje do 30 dni.

Več informacij lahko najdeš TUKAJ.

Ne zamudi enkratne priložnosti in se prijavi! 🙂