17. april je Evropski dan informiranja mladih in ga praznujemo z namenom ozaveščanja mladih o pomenu kakovostnih informacij ter je dan, ko je Evropska agencija za informiranje in svetovanje mladih – ERYICA postavila mladinsko informiranje na evropski zemljevid.

ERYICA se vsako leto ob Evropskem dnevu informiranja posveti področju in vsebini, ki zaznamuje tekoče leto. Letos so to podnebne spremembe.

V sklopu Evropskega dneva informiranja mreža L’MIT pripravlja pogovor z aktivnistko gibanja Mladi za podnebno pravičnost ter fotografski natečaj.

Pogovor bo potekal jutri, 17.4.2020 ob 13.00 v živo na Facebooku. Zanimiv bo tako za mlade kot tudi za mladinske delavce, saj se bomo dotaknili vprašanj o tem koliko so mladi v Sloveniji sploh informirani o podnebnih spremembah ter na kakšen način lahko mladinski delavci pripomorejo k boljši informiranosti mladih o tej temi.

Link do dogodka: https://www.facebook.com/events/2957806104327245/

Prav tako vas vabim, da z mladimi delite fotografski natečaj na temo podnebnih sprememb.

Link: http://www.lmit.org/za-mlade/mladinski-fotografski-natecaj-kaj-pa-ti-vidis.html

Vabljeni, da se jutri pridružite pogovoru ter da ga delite po svojih kanalih in na ta način pripomorete, da informacija doseže čim več mladih.

Ekipa L’MIT