Mladi Zmaji, v sodelovanju z Zavodom Škrateljc, premierno predstavlja festival “Hiša tisočerih zgodb”, ki prepleta mladinsko kulturo, kolektivne modrosti časa in tlakuje pot do novega Centra mladih Ljubljana, v prostorih nekdanje tovarne sladkorja. 
KDAJ: 18. 5. 2023
KJE: Fabianijev most pri Galeriji Cukrarna

VOZNI RED FESTIVALA 
Obeta se celodnevno festivalsko dogajanje, ki bo poklon ustvarjalnosti mladih, ki navdihujoče razmišljajo o prostorih in skupnosti, izžarevajo učenje iz preteklosti, razumevanje sedanjosti in odgovornosti za prihodnost. V družbi našega kulturnega busa Ljuba&Drago bo vozni red festivala naslednji:
10.00 – 14.00: USTVARJALNICE: Na krilih novega stripa Cukrarna. Zgodba slovenske pesniške duše. bomo priklicali muzo navdiha in o Centru mladih Ljubljana razmišljali na delavnicah POEZIJE, STRIPA in FILMA. Delavnice bosta izvajala avtorja stripa, pisatelj Žiga X Gombač in ilustrator Jaka Vukotič ter mentorji Filmske šole Mladi zmaji.

14.00 – 16.00: RIME POD MOSTOM: Če se boste v popoldanskem času  zadrževali v okolice Galerije Cukrarna, boste lahko prisluhnili branju poezije mladih pesnikov in pesnic iz kolektiva Mlade rime. Za branje na dogodku se lahko prijavite na njihovi spletni strani.

16.00 – 20.00: LIP RAMPS: Vabimo tudi na urjenje v rolkarskih veščinah z LIP RAMPS pod Fabianijevim mostom. V skate park, ki se nahaja v neposredni bližini bodočega Centra mladih Ljubljana, vabimo izkušene skejterje in začetnike, ki bi želeli osvojiti osnovne manevre in trike. Se skejtamo!

16.00 – 18.00: 4. POSVET O CENTRU MLADIH LJUBLJANA: V sklopu festivala bo potekal tudi javni posvet v učilnici Galerije Cukrarna, tokrat na temo bivanja in sobivanja v Centru mladih Ljubljana. Izmenjali bomo poglede, ideje, potrebe in razmisleke o novodobnem sobivanju in ustvarjanju navdihujočega prostora za ustvarjanje. Na posvet se prijavite s spletnim obrazcem najkasneje do ponedeljka, 15. maja.

18.00 – 20.00: KONCERT “PESMI ŠTIRIH”: Zvečer bodo sceno ukradli poeti sodobnega časa. Ritme in rime bodo v družbi plesalcev iz ULCE in ŠKD GOR delali Adelaida & TŽTŽ, impro rap na sto in en način – UM & KUNA in trnovski reper SKOVA. Ne zamudite freestyle spektakla pod Fabianijevim mostom!

Povezava do objave: https://mladizmaji.si/program/mladi-zmaji-vabimo-na-festival-18-5-pod-fabianijevim-mostom/?id=1-1

Vir novice in slike: Mladi zmaji