Pridružite se hekatonu urbane mobilnosti – CITYTHON 2022 in sooustvarjajte rešitve
za boljši jutri!

Eden izmed ključnih izzivov in hkrati priložnosti, s katerim se sooča sektor mobilnosti je hitra urbanizacija, nastala kot posledica procesov centralizacije države. Posledično moramo vse hitrejši rasti mestnemu prebivalstvu zagotoviti rešitve mobilnosti: rešitve, ki so pametne, učinkovite, finančno dostopne in prilagodljive.

Ekonomska fakulteta UL in EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija, ki ga koordinira Zavod za gradbeništvo Slovenije organizirata hekaton na temo urbane mobilnosti – tekmovanje ekip v hekanju rešitev na izzive mobilnosti v Mestni občini Ljubljana in Kranj.

Dobrodošli vsi študenti, ki si želijo novih izkušenj! K sodelovanju vabimo študente vseh smeri – 1., 2. in 3. stopnje ter mlade strokovnjake do 30. leta, ki jih zanimajo ideje in rešitve na področju mobilnosti.

Citython bo sestavljen iz dveh izzivov:
Izziv mesta Kranj se bo nanašal na temo pretoka ljudi pri premagovanju višinskih razlik,
izziv mesta Ljubljane pa se bo spopadel s promocijo trajnostne mobilnosti med študenti.

KDAJ: petek, 21.10.2022 od 16:00 dalje – nedelja, 23.10.2022 do 13:00
KJE: Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani (Kardeljeva ploščad 17, 1000 Ljubljana)

Vsaka dobra zamisel si zasluži tudi priznanje, zato prve tri zmagovalne ekipe, ki bodo prepričale komisijo, čakajo seveda super nagrade!

Najboljša ekipa bo poleg finančne nagrade v višini 2.000 EUR tudi odpotovala v Barcelono (Španija), na Svetovni kongres mobilnosti – ultimativni globalni dogodek o trajnostni in pametni urbani mobilnosti.

Vabljeni, da predstavite svojo rešitev za urbano mobilnost na Citythonu!

Prijave: https://www.hubum.si/dogodki/citython-urbane-mobilnosti

Rok za prijavo: ⌛ torek, 18. oktober 2022