Ste mladinski delavec oz. mladinska delavka, ki se pri svojem delu soočate s krepitvijo dialoga in z ustvarjanjem varnega prostora za večjo vključenost in enakopravnost na področju dela z mladimi? Želite pridobiti nova znanja in metode dela za ustvarjanje varnih prostorov, kjer se bodo počutili vsi dobrodošli?

Imamo priložnost za vas! V aprilu 2022 bomo 6 osebam omogočili udeležbo na tridnevnem mednarodnem usposabljanju, ki bo na Finskem.

Usposabljanje organiziramo v sklopu projekta Creative Space for Dialogue, z njim pa želimo okrepiti veščine mladinskih delavcev kako uporabiti ustvarjalne prostore za spodbujanje inkluzije in trajnostnega dialoga.

Usposabljanja se bo udeležilo skupaj 24 oseb iz Finske, Srbije, Slovenije in Poljske.

KDAJ?
Od 6. aprila do 8. aprila 2022.

KJE?
Helsinki, Finska

ROK ZA PRIJAVO?
Prijavite se lahko do ponedeljka, 28. marca 2022.

GOSTITELJSKA ORGANIZACIJA:
The Peace Education Institute

POMEMBNE PODROBNOSTI:
Projekt je financiran iz programa Erasmus+. Namestitev, organizacijo in prehrano krijejo gostitelji. Udeleženka_ec krije le 30,00 EUR prijavnine in v primeru prekoračitve razpoložljivega pavšalnega zneska za potne stroške, razliko do tega. Za potovanje na Finsko se upošteva PCT pogoj, ki ga morajo udeleženci sami zagotoviti.

Z USPOSABLJANJEM ŽELIMO:

  • spodbuditi aktivno državljanstvo mladih z uporabo različnih modelov družbene integracije in sodelovanja,
  • ustvariti varen in odprt delovni prostor za izmenjavo idej in spodbujanje ustvarjalnosti,
  • ozavestiti mlade o možnostih uporabe metod in pristopov za ustvarjanje varnejših prostorov, kjer se bodo vsi počutili dobrodošle,
  • raziskovati kreativne mirovne vzgojne metode pri vsakdanjem delu z mladimi,
  • krepiti zavest o pomembnosti inkluzije.

Projekt je sestavljen iz štirih tematskih seminarjev za mladinske delavce. Vsak seminar naslavlja isti koncept z različnimi metodami in pristopi. Seminarji skupaj ponujajo nov pristop do evropskega mladinskega sektorja o pomenu varnih prostorov, dialogu in vlogi mladinskih delavcev pri njihovem ustvarjanju.

KOGA IŠČEMO?

  • 6 oseb, med 18. in 40. letom starosti,
  • zainteresirane za področje kreativnih metod in filmske vzgoje,
  • osebe z željo po razvijanju osnovnih spretnosti in sposobnosti, kot so komunikacija, samospoštovanje, inkluzija, samoizražanje,
  • osebe, ki želijo izboljšati svoje znanje in uporabo angleščine ter drugih jezikov,
  • osebe, ki so motivirane za sodelovanje pri aktivnostih lokalnega mladinskega centra in v različnih lokalnih pobudah kot aktivni državljani.

Več informacij in okvirni program usposabljanja je na voljo TUKAJ.

Za morebitna vprašanja smo na voljo na e-naslovu terminal@pina.si.

Zainteresirani_e se prijavite TUKAJ. Prijave zbiramo do vključno ponedeljka, 28. marca 2022.

Vir: Pina