Kakšno naj bo mesto, v katerem si želite živeti, delati, ustvarjati in se zabavati? Urad za mladino MOL vas vabi na posvet Mladi v zeleni Ljubljani v sredo, 10. julija 2019, od 16. do 18. ure.

Ljubljana se uvršča med najbolj zelene evropske prestolnice. Z različnimi ukrepi omogočamo, da meščani živimo v čistejšem okolju, dihamo boljši zrak, se družimo v urejenih javnih prostorih, rekreiramo na zelenih površinah, ločujemo odpadke, manjšamo porabo plastike, imamo dostop do alternativnih prevoznih sredstev, se varno vozimo s kolesom po kolesarskih stezah, nakupujemo v centrih ponovne uporabe in še marsikaj. Ljubljana želi biti tudi krožno mesto, h čemur lahko največ pripomorete mladi.

 

 

Če si torej star med 12 in 27 let, se pridruži posvetu, ki bo potekal v sredo, 10. julija 2019, od 16. do 18. ure v dvorani v pritličju stavbe na Zarnikovi 3 in povej na glas, kaj potrebuješ za bivanje, delo, ustvarjanje in zabavo v Ljubljani. Posvet bo moderirala mag. Ladeja Godina Košir, direktorica platforme za krožno gospodarstvo Circular Change in predsedujoča Evropski platformi za krožno gospodarstvo v Bruslju.

Zaradi lažje organizacije vas prosijo, da svojo udeležbo do ponedeljka, 8. julija, prijaviš na naslov: join@circularchange.com. Za več informacij so ti na voljo tudi na telefonski številki 040 373 131.

Vir: MOL
Foto: Mladi zmaji