Vabimo vas na dogodek Mladinsko je lahko trajnostno, ki bo potekal to sredo, 14. septembra 2022 med 17.00 in 18.30 na Prostoru Livada LAB (nasproti naslova Dolgi Breg 56, Ljubljana). Udeležba na dogodku je brezplačna

Trajnostni življenjski slog je tema, ki jo v zadnjih letih velikokrat omenjamo, veliko ljudi pa ne ve kako se ga lotiti. Tema trajnostnega življenjskega sloga je tudi ena izmed ključnih tematik, ki jih naslavljamo (moramo naslavljati!) tudi v mladinskem delu. Mladinske_i delavke_ci in mladi skupaj ugotavljamo kako čim lažje prenesemo teorijo v prakso in kaj že samo posameznice_ki lahko naredimo za to, da bo naše življenje na planetu Zemlja trajnostno za okolje v katerem živimo. Navsezadnje, brez okolja tudi nas ni, naša dejanja so pa za preživetje ključna.

Na dogodku, ki se bo odvijal na javni zeleni površini LivadaLAB boste spoznali kako se v mladinskem delu tematike trajnostnega življenjskega sloga lahko naslavljajokaj lahko sami naredimo za to, da bo Zemlji lažje in kako lažje prenašati med seboj svoja znanja in veščine trajnostnosti.

Dogodek je namenjen vsem mladim od 15 do 29 let, ki vas mladinsko delo zanima in si želite soustvarjati z vsebinami trajnostnega življenjskega sloga, postati mladinski delavci ali pridobiti izkušnje, ki bi vam v prihodnje koristile pri delu z ljudmi.

Za lažje načrtovanje aktivosti se prosim prijavite na povezavi: https://forms.gle/5qfPr1rmvumaJjqm7 najkasneje do dneva dogodka, 14. septembra 2022.

Dogodek bo zajemal:

  • voden ogled Livada LABa,
  • kako mladinsko delo lahko vključuje tematike trajnostnega življenjskega sloga in katere metode pri tem lahko uporabljamo.
  • predstavitev izkušenj in izzivov s katerimi se srečujejo mladinski delavci na Livada LAB med naslavljanjem trajnostnega življenjskega sloga
  • diskusijo: Največji izzivi s katerimi se vsi srečujemo pri vzpostavljanju trajnostnega življenjskega sloga.
  • zadnje pol ure se bomo pridružili tudi aktivnosti Izmenjevalnica knjig, ki se bo sočasno dogajala na LivadaLAB, tako da če vam na polici sameva kakšna knjiga, jo prinesite in osvežite svojo bralno polico.

Dogodek se bo odvil v sklopu projekta Mladinsko za lajf, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Se vidimo na Livada LABu!