Razpis za delovno mesto: Vodja mladinskih programov mobilnega mladinskega centra Ljuba in Drago
Kategorija: razpisi
Mladi Zmaji razpisujemo delovno mesto  – Vodja mladinskih programov VII/1 – M/Ž – področje uličnega dela in mobilnega mladinskega centra, za nedoločen čas s polnim delovnim časom.

Ljubezen do mladih in skrb za prihodnost mladih generacij je povezovalna nit kolektiva Mladih zmajev in gonilo za oblikovanje programov. Mladi so pomembni soustvarjalci lepše prihodnosti in Mladi zmaji posvečamo svoje delovanje vključevanju mladih v ustvarjanje utripa mesta. Svoje zavezništvo do mladih najraje izpolnjujemo v neposrednem stiku. V mladinskih centrih preko različnih aktivnosti iščemo odgovore na izzive odraščanja, iskanja lastne identitete ter potencialov. Preko mladinskih pobud podpiramo uresničitev njihovih idej. Nudimo jim priložnosti za prostovoljno delo in opravljanje prakse. Mladim smo mentorji, učitelji in motivatorji in obratno, mladi so naši učitelji in motivatorji. To terja znanje, energijo in predanost.

Iščemo strokovno, organizirano, dinamično in energično osebo, ki bo podprla razvoj programov mobilnega mladinskega centra Ljuba in Drago.

Ljuba in Drago je varen prostor, ki obiskuje ljubljanske soseske, v katerih je manjša ponudba prostorov in programov za mlade ali nastopa v vlogi gostitelja kulturnih dogodkov v mestu. Program L&D je namenjen omogočanju brezskrbnega druženja ob pogovoru, poslušanju dobre glasbe, snovanju in uresničevanju idej. Jezik, ki jih povezuje je kultura. Mladi lahko ob mentorski podpori in pomoči (so)ustvarjajo lasten program, ki ga pogrešajo v lokalnem okolju. Mobilni mladinski center s prilagajanjem dela potrebam in izzivom prebivalcev, deluje povezovalno in vključujoče. Veliko pozornosti posveča tudi povezovanju s četrtnimi skupnostmi in društvi, predvsem preko aktivnega udejstvovanja na njihovih lokalnih dogodkih.

Ponujamo dinamično delo. Želimo si osebo, ki bo prevzela skrb za program v mladinskem centru s predanostjo in nadgradila že vzpostavljen program v smeri novih povezovanj. Veliko nam pomenijo odnosi, zaupanje, spoštovanje, pripadnost in medsebojna podpora. Od novega sodelavca pričakujemo pripravljenost za timsko delo, pozitivno naravnanost, samoiniciativnost, ambicioznost, inovativnost, zanesljivost, fleksibilnost in ustvarjalno reševanje problemov. Za nas je odnos izhodišče kakovostnega dela in navdihujočih sodelovanj. Naše vodilo je, da smo vedno na voljo mladim v mestu.

Skupaj naredimo več in bolje.

Če vas je naš nagovor za resno in dolgoročno delo nagovoril in želite soustvarjati z nami z vašim znanjem in energijo ter izpolnjujete vse pogoje razpisa, ki so navedeni v nadaljevanju, nam na e-naslov: razpis@mladizmaji.sido vključno 3. 10. 2023, pošljite svojo vlogo z dokazili in motivacijsko pismo z naslovom e-pošte: Prijava: VODJA MLADINSKIH PROGRAMOV.

Poudarki dela na delovnem mestu Vodja mladinskih programov VII/1:

 • vodenje in koordinacija programa in ekipe in zunanjih sodelavcev mobilnega mladinskega centra Ljuba in Drago;
 • individualno in skupinsko delo z mladimi, ki obiskujejo mobilni mladinski center;
 • širitev mreže sodelovanja in povezovanja z organizacijami v lokalni skupnosti;
 • sodelovanje v delovnih skupinah na ravni zavoda;
 • delos prostovoljci;
 • sodelovanje pri iskanju in pripravi razpisov za krepitev programa Mladih zmajev.

Pri kandidatih je zaželjeno:

 • izkušnje z mladinskim delom;
 • poznavanje akterjev na področju mladinskega sektorja;
 • poznavanje metod neformalnega izobraževanja;
 • izkušnje na področju organizacije  dogodkov in drugih aktivnosti s poudarkom s področja kulturno-umetniškega ustvarjanja;
 • izkušnje s pripravo razpisne dokumentacije in prijav na razpise;
 • pogum pri uporabi digitalnih platform (Discord, Zoom, družbena omrežja);
 • izpit B kategorije.

VSEBINA RAZPISA ZA DELOVNO MESTO

Vir: Mladi zmaji