Ta teden, od 22. do 26. maja, bo na Fakulteti za elektrotehniko UL Karierni teden, ki bo študentom in diplomantom ponudil vpogled v poklice prihodnosti, priložnosti za karierne preboje in spoznavanje vodilnih podjetij na področju elektrotehnike in multimedije.

V Sloveniji se že vrsto let spopadamo s pomanjkanjem tehničnega kadra, med drugim tudi inženirjev elektrotehnike in strokovnjakov za informacijsko komunikacijske tehnologije. Prav zato je ključno, da mladi pravočasno pridobijo informacije o kariernih priložnostih na teh področjih.

Po analizi Statističnega urada RS (SURS) kar 41 % slovenskih podjetij poroča o težavah pri digitalni preobrazbi zaradi pomanjkanja kadrov z ustreznim znanjem, v Združenju za informatiko in telekomunikacije pa ocenjujejo, da v Sloveniji že danes primanjkuje nekaj tisoč IKT-strokovnjakov. Poročilo o razvoju 2023 navaja, da razvoj IKT strokovnjakov in drugih digitalnih profilov, ki so nujno potrebni za zeleni prehod, zaostaja za velikimi potrebami digitalne preobrazbe.

Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko študenti in študentke že v času študija sodelujejo z bodočimi delodajalci, ki jim omogočajo, da pridejo v stik z najsodobnejšo tehnološko opremo in trendi v industriji ter pridobljeno znanje izpopolnjujejo na realnih projektih.

 

 

Vir: Fakulteta za elektrotehniko UL