Dijaki in dijakinje, študenti in študentke ter vsi ostali mladi, ki bi radi pridobili veščine snovanja, načrtovanja in izvajanja projektov ter spretnosti na področju analize problemov in potreb v družbi, zastavljanja ciljev, upravljanja s časom in finančnimi viri, vodenja ekipe in timskega dela, podjetništva, kreativnosti itd.!

Ne zamudite priložnosti za prijavo na usposabljanje o načrtovanju in izvajanju ter evalvaciji projektov. Pridobljene veščine vam bodo prišle prav tako v vašem osebnem kot poklicnem življenju ter pri udejstvovanju v vaših lokalnih in širših skupnostih.

Na Zavodu Krog v okviru projekta »Participacija mladih za svet, kot ga hočejo mladi«, ki se izvaja s financiranjem Evropske unije iz programa Erasmus+, vabimo mlade, da se udeležijo 5 – dnevnega usposabljanja na področju projektnega vodenja. Teme usposabljanja bodo identifikacija in analiza problemov in potreb, ki jih mladi zaznavate v vaši lokalni in širši skupnosti, načrtovanje in izvajanje projektov, podjetništvo in kreativnost itd.

Kdaj?
Od 16. maja do 21. maja 2022 v živo (5 dni usposabljanja ter dodatna dva dni za potovanje)

Kje?
Izmir, Turčija

Kdo bodo udeleženci?
Usposabljanja se bo udeležilo skupaj okoli 30 udeleženk_cev iz Slovenije, Turčije, Egipta in Libanona. Iz vsake države bo sodelovalo osem udeležencev.

Jezik usposabljanja
Angleščina, v primeru izvedbe delov usposabljanja v turščini ali arabščini bo zagotovljen prevod.

Rok za prijavo?
Prijaviš se lahko do petka 22. aprila 2022. Povezavo na prijavnico najdeš TUKAJ

Koga iščemo?

 • Mlade, ki jih zanima aktivno udejstvovanje v družbi
 • Mlade, ki bi radi razvili svoje podjetniške veščine in kreativnost
 • Mlade med 18. in 25. letom starosti
 • Mlade, ki se bodo po usposabljanju v Turčiji udeležili še 2-dnevnega usposabljanja na področju promocije in komunikacije z mediji ter zagovorništva, izvedli dve mladinski akciji ter se udeležili zaključnega srečanja s kolegi iz Turčije, Egipta in Libanona v Ljubljani, na katerem se bodo seznanili z evalviranje učinkov in rezultatov projektov
 • Mlade, ki jih zanima sodelovanje z Zavodom Krog po zaključku projekta
 • Mlade, ki bi radi spoznali_e vrstnike in vrstnice iz različnih držav in kultur

Pomembne podrobnosti:
Projekt je financiran iz programa Erasmus+. Zavod Krog lahko v okviru projekta krije letalsko karto v vrednosti 270 evrov. Vsi drugi stroški (usposabljanje, nočitve z zajtrkom, en dodaten obrok dnevno, notranji transferji ipd.) bodo pokriti s strani Zavoda Krog v okviru projekta.

Z usposabljanjem želimo:

 • Krepiti življenske veščine mladih
 • Krepiti aktivno udejstvovanje mladih v družbi
 • Dati mladim možnost, da uresničijo svoje ideje
 • Dati mladim možnost, da vplivajo na odločitve, ki se jih tičejo, in razmere, v katerih živijo
 • Krepiti medkulturni dialog in spoznavanje mladih iz različnih držav

Če potrebujete dodatne informacije, pišite na elektronski naslov katja@zavod-krog.si.