Danes je nov dan (Slovenija), Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvaška), Gong (Hrvaška) in Omladinski centar CK13 (Srbija) ponovno organiziramo:
REGIONALNO POLETNO ŠOLO AKTIVIZMA ZA MLADE – TRENUTEKJE ZDAJ!

Ta bo potekala v tednu od 18. do 24. 7. 2022 v Sremskih Karlovcih v Srbiji, udeležili pa se je bodo mladi aktivisti iz celotne regije.
Če želiš izvedeti več o družbenem aktivizmu in aktivističnem delovanju, pridobiti nova znanja s področja državljanskega samoorganiziranja ter spoznati vrstnike iz regije, ki si želijo pozitivnih sprememb v družbi, potem je poletna šola aktivizma kot nalašč zate!
Tam te namreč čaka sedemdnevni program, ki bo vključeval spoznavanje teorije, načel in praks aktivistične samoorganizacije ter delovanja na različnih, a med seboj povezanih področjih, kot so ekologija, feminizem, protivojni aktivizem, državljanska participacija in oblikovanje javnih politik.
Tako lahko nadgradiš svoje obstoječe znanje in izboljšaš že pridobljene veščine, ki jih uporabljaš pri aktivističnem delovanju, ali pa sploh ne veš, da jih že imaš. Hkrati pa lahko spoznaš številne druge načine razmišljanja in delovanja ter svoje izkušnje deliš z mladimi aktivisti in aktivistkami iz celotne regije.

Je regionalna poletna šola aktivizma primerna zate?
Če imaš med 18 in 30 let, živiš v Sloveniji, Srbiji ali na Hrvaškem in želiš svet spremeniti na bolje – potem se prijavi in se nam pridruži! S šolo aktivizma te bomo še dodatno spodbudili, da narediš svoje prve aktivistične korake, če pa ti izkušenj na tem področju ne manjka, ti bomo pomagali, da stopiš korak naprej in nadgradiš svoje znanje ali pa začneš z novo pobudo.

Kaj te čaka po koncu programa?
Zaključek poletnega druženja nikakor ne bo pomenil konca našega prijateljstva. Po sedemdnevnem programu bomo namreč poskrbeli, da boste udeleženci šole še naprej sodelovali z nami, se družili ter uresničevali svoje ideje na lastno pest ali pa z delom v eni od
naših organizacij.
Lahko začneš s pisanjem besedil o tvojih aktivističnih izkušnji ali družbenem problemu, ki te najbolj moti, mi pa ga bomo objavili na spletni strani pojam.org. Lahko posnameš podcast, ki ga bomo predvajali na radiu skupnosti CK13. Če med šolanjem odkriješ povsem novo področje, ki te zanima in ga želiš podrobneje preučiti, te bomo pri tem podprli. Če želiš organizirati regijsko
pobudo, akcijo ali protest, ti bomo pri tem z veseljem pomagali. Možnosti za aktivistično delovanje je neskončno. Na tebi je, da se aktiviraš – trenutek je zdaj!

Logistične informacije
Program bo potekal v srbskem in hrvaškem jeziku.
Stroške potovanja, nastanitve in prehrane krijemo organizatorji šole aktivizma.
Namestitev bo organizirana v večposteljnih sobah Ekološkega centra Radulovački.
Skladno z našo politiko nenasilja in vizijo drugačnega sveta bomo v času šole servirali vegansko prehrano.
Vsi udeleženci šole boste po zaključku programa prejeli certifikat Youthpass.

Kako se lahko prijaviš?
Če te po prebranem zanima udeležba na regionalni poletni šoli aktivizma, te vabimo, da se prijaviš in se nam pridružiš. Vse, kar moraš storiti, je, da izpolniš prijavnico, ki jo najdeš na povezavi tukaj.

Rok za prijavo je 26. junij 2022, izbrani udeleženci in udeleženke pa boste o vseh podrobnostih obveščeni po elektronski pošti, in sicer najkasneje do 1. julija 2022.

Kriteriji za sodelovanje
Predhodno znanje in posebne izkušnje za udeležbo niso potrebne. Prednost pri izboru za sodelovanje bodo imele tiste osebe, ki bodo v obrazložitvi razlogov za prijavo pokazale visoko stopnjo motiviranosti za družbeni aktivizem in spremembe ter bi jim udeležba najbolj koristila.

Kontakt
Za dodatna vprašanja in informacije nas lahko kontaktiraš po elektronski pošti:
● Za udeleženke in udeležence iz Slovenije: maja@danesjenovdan.si.
● Za udeleženke in udeležence s Hrvaške: croatia@yihr.org.
● Za udeleženke in udeležence iz Srbije: office@ck13.org.

TRENUTEK JE ZDAJ!