Viške kartice prijaznosti

Dan za spremembe 10.4.2021
*Sodelujete lahko do konca aprila! 

»Najmanjše dejanje prijaznosti je vredno več kot največji namen« – Oscar Wilde

Mladinski center Vič se letošnjo pomlad pridružuje že tradicionalni akciji Slovenske Filantropije – Dan za spremembe.

Letošnja tema Dneva za spremembe poteka v luči preteklega leta, v katerem so se mnoge stiske v našem okolju dodatno poglobile. Eden izmed večjih izzivov, ki posebej izstopajo je osamljenost posameznikov kot posledica socialne izolacije, ki se je izkazalo za najuspešnejši ukrep v odzivu na širjenje okužb. To žal ni bilo brez posledic. V času, ko smo se učili novih oblik digitalnega dela in druženja je želja po človeškem stiku in lepih spontanih trenutkih ostala prisotna. 

Z namenom povezovanja naše lokalne viške skupnosti (ali pa, če se odločiš, tudi kakšne druge skupnosti) smo izdelali viške kartice prijaznosti. S to želimo spodbuditi ljudi v našem okolju k malim akcijam prijaznih dobrih del. Na kartici so zapisana dejanja prijaznosti, s katerimi želimo spodbuditi vse, ki bi želeli sodelovati, da se poskušate ponovno povezati z vašo lokalno skupnostjo, narediti dobro delo in se povezati tudi z našim Mladinskim centrom Vič, kjer vas nestrpno pričakujemo.

Kako igraš?
Zagotovo že poznaš zabavno igro Bingo! To je bil povod za idejo naših viških kartic prijaznosti, kjer najdeš 3×5 polj, na katerih so zapisana dobra dela. Vabimo te, da si kartico preneseš ali pa jo prideš iskat v Mladinski center Vič (kjer jih imamo cel kup) in se pridružiš pri deljenju dobrih del. Ko enega opraviš, ga na svoji kartici prečrtaš in ko opraviš čisto vse, lahko zakličeš »bingo«.

Kaj storiš, ko opraviš vsa dobra dela?
Viško kartico prijaznosti nam prineseš v Mladinski center Vič (najdeš nas na Tržaški 85, med prostori Antonovega doma), ali pa nam fotografijo izpolnjene kartice pošlješ na naš e-naslov. Da »dokažeš«, da si dobra dela res izpolnil_a, nam lahko kakšnega od teh opišeš ali pa nam pokažeš kakšno fotografijo na kateri te lahko prepoznamo 😊

Kaj čaka najhitrejše?
Za začetek dobrega delovanja je včasih potrebna tudi manjša spodbuda. To za najhitrejše igralce, ki nam bodo pokazali izpolnjeno kartico prijaznosti pomeni tudi manjšo nagrado.

Glavna nagrada je naša priljubljena družabna igra: Halli Galli.
* če igre še ne poznaš, preveri navodila na spletni strani: http://druzabne-igre.eu/navodila-halli-galli/

Tudi drugi sodelujoči pa boste nagrajeni s simboličnimi darili, ki jih bo priskrbel Mladinski center Vič. Kaj bodo ta? Pridi in nas vprašaj, za vsakega pa se zagotovo najde kaj uporabnega 😉

Kartico si lahko preneseš TUKAJ ali pa jo kot shraniš kot spodnji fotografiji.


Torej.. prenesi si kartico in začni z malimi dobrimi deli prijaznosti, s katerimi lahko marsikomu polepšaš dan, ob tem pa se tudi kaj novega naučiš.

Časa imaš do 10. aprila, ko bomo razglasili naše prijazne udeležence 🙂 Če potrebuješ še kakšno dodatno informacijo ali pa bi želel_a idejo viške kartice prijaznosti razdeliti tudi v svoji osnovni ali srednji šoli nas lahko kontaktiraš na: mc.vic@nefiks.si