V Mladinskem centru Vič tudi letošnje leto nadaljujemo z izvajanjem prostovoljstva na različnih področjih. Pridružiš se lahko v vrste naših prostovoljcev in izbereš, na katerem področju bi ti želel_a sodelovati. Tvoje prostovoljstvo lahko poteka individualno ali skupinsko, z mladimi ali malo manj mladimi, preko spleta ali v živo. 
 
 
 Zaželjeno je, da je prostovoljec_ka pripravljena sodelovati dlje časa (vsaj do konca šolskega leta) in lahko prostovoljnemu delu nameni vsaj 1 uro tedensko. Pred začetkom prostovoljnega dela bi se z vami srečali preko Zooma in dogovorili o sodelovanju. S prostovoljcem se sklene dogovor o prostovoljstvu in delo se lahko prične, ko uredimo formalnosti. 
 
Kaj lahko prostovoljcu nudimo v MC Vič? 
– miren prostor za nudenje učne pomoči;
– sprotno spremljanje prostovoljnega dela z namenom zagotavljanja podpore prostovoljcu; 
– vpis pridobljenih kompetenc v e-nefiks; 
– pomoč pri vzpostavljanju stika z uporabniki;
– podporo pri uporabo digitalnih orodij pri delu z mladimi; 
– mesečne mentorske sestanke, kjer se povežete z drugimi aktivnimi prostovoljci in delite svoje izkušnje. 
 
Želiš svoj prosti čas preživeti v fini družbi in zraven nabirati pomembne kompetence? Pridruži se nam 🙂 
Sem lahko zapišeš npr. pri katerih predmetih lahko nudiš učno pomoč, kakšne delavnice želiš izpeljati,.. Če še nimaš izoblikovane slike, na kakšen način bi želel opravljati prostovoljstvo, lahko to tudi zapišeš.
Zagotavljamo vam, da bo Zavod Nefiks kot upravljalec osebnih podatkov zgoraj navedene podatke obdeloval in hranil izključno za izvedbo in informiranje o opravljanju prostovoljstva v MC Vič. S podatki bomo ravnali skladno z zakonom in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vaše podatke bomo hranili do preklica oziroma kolikor je zakonsko določeno s strani naših financerjev. Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi na mc.vic@nefiks.si.