Serija fotografij skozi oči Alberta – #skozialbertoveoči

V mesecu marcu smo na Zavod Nefiks med ekipo sprejeli Alberta, 26 letnega študenta podjetništva, ki se nam je pridružil v okviru Erasmus+ prakse, ki jo bo v treh mesecih opravljal v Sloveniji. Alberto prihaja iz Malage, miljonskega obmorskega mesta na jugu Španije. V prostem času Alberto odkriva nove kraje, ljubiteljsko pa se ukvarja s fotografijo. Kot prostovoljec v ESN Malaga je v svojem domačem kraju za študente, kot je trenutno sam, organiziral obiske bolj in manj skritih kotičkov mesta, ki bi jih po njihovem mnenju moral spoznati prav vsak.

Rad hodi v hribe, spoznava nove ljudi in kraje in te ovekoveči s svojim fotoaparatom s katerim poskuša zajeti vzdušje trenutka v katerem slika nastaja. Svoje fotografije, skozi katere se sam še uči fotografske kompozicije in ujeti trenutke prave svetlobe, je pred tem objavljal na svojem Twitter računu (https://twitter.com/betomlg). To nadaljuje tudi zdaj, ko njegov fotoaparat zajema trenutke, ki jih Alberto ujame ob raziskovanju Ljubljane in Slovenije. S tem nam ponuja vpogled v svoje videnje Slovenije, ki ga želimo predstaviti v Mladinskem centru Vič.

Trenutke, ki jih zajame Alberto boste lahko spremljali vsak teden ob torkih. Te bomo objavili tudi na Facebook in Instragram profilu MC Vič.

During the week I played basketball and I like this picture I took. / Čez teden sem igral košarko in posnel to sliko, ki mi je zelo všeč.

 

I’m in love with Tivoli park because we don’t have such big parks in Málaga and it’s a nice place to disconnect. / Obožujem park Tivoli, saj v Málagi nimamo tako velikih parkov. Lepo je imeti prostor za odklop.

 

During the weekend I went to Ptuj and the spring which are close to Novo Mesto, and yesterday I went out to take some picture of Ljubljana with snow because I don’t know if I’ll see again Ljubljana with snow and I didn’t see the snow in the city since my Erasmus in Poland 2018 I loved it. / Med vikendom sem obiskal Ptuj in izvir, ki je blizu Novega Mesta. Včeraj sem fotografiral tudi sprehod po snežni Ljubljani, ki je pokrite s snegom najverjetneje letos ne bom več videl. Nazadnje sem sneg videl leta 2018, ko sem bil na izmenjavi na Poljskem.

I was impressed by the beauty of landscapes around Slovenia so I enjoyed the views while driving. I’m wondering how many churches similar to that one you have in Slovenia I saw plenty of them! / Osupel sem nad lepoto slovenskih pokrajin, zato sem zelo užival v vožnji. Ugotavljal sem koliko podobnih cerkev imate v Sloveniji, videl sem jih namreč veliko!

Veliko užitka ob ogledu fotografij, zelo veseli pa bomo vaših odzivov!

Fotograf: Alberto Arcas Nevado

Če želite svoje vtise z nami deliti tudi vi nam jih lahko vedno pošljete na naš e-naslov ali pa z njimi še sodelujete na natečaju Rišem, pišem, korono orišem. Več informacij lahko najdete na tej povezavi.