Ena izmed lokacij letošnje Stične mladih je bila v soboto, 19. septembra 2020, tudi župnija Vič v Ljubljani, kjer so se zbrali mladi iz dekanij Ljubljana Vič-Rakovnik in Ljubljana-Center.

Ob 15. uri so mlade, ki so jih sprejeli pod rjavi plašč sv. Antona Padovanskega, zavetnika viške župnije, pozdravili bratje frančiškani. Že ob prihodu na prizorišče se je ustvarilo izjemno pozitivno ozračje – k temu so svoje prispevali tudi mladi glasbeniki iz Glasbene hiše Čonce. Sledile so bogate delavnice, ki so jih pripravili animatorji: svetopisemska, liturgična, plesna, glasbeno-ustvarjalna in karierni labirint v izvedbi Nefiksa. Štiri ekipe so tekmovale v nogometu. Na voljo so bile tudi stojnice in igre, ki so jih organizirali prostovoljci Mladinskega centra Vič. Zatem je mlade nagovoril paraolimpijec Darko Đurić ter jih navdušil s svojim pričevanjem, saj jim je spregovoril nekdo, ki je brez nog. Spodbudil jih je, da se splača vstati ne glede na situacijo, v kateri se v življenju znajde človek.

 

Ob 17. uri je za mlade daroval sveto mašo ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Pri sveti maši so prišle posebej do izraza vse prisotne župnije, ki so sooblikovale sveto mašo in jo obogatile tudi s priložnostnim Vič bendom, kot ga je poimenoval nadškof Zore.

Kljub temu da letos Stična mladih ni mogla potekati v Stični, se je več kot 150 mladih z veseljem udeležilo tradicionalnega mladinskega festivala, tokrat zaradi koronavirusa tudi v Ljubljani na Viču.