Vabimo vas na testiranje zanimive družabne igre Free to Choose, ki bo potekalo v sredo, 24. aprila ob 18h v prostorih Mladinskega centra Vič. Igra je nastala v sklopu mednarodnega projekta, v katerem sodelujejo organizacije iz Italije, Španije, Portugalske, Cipra in Slovenije. Namizno igro je testiralo že več kot 30 mladih iz vsake države. V aprilu pa bomo izvedli še zadnjo testiranje, v sklopu katerega bo z udeleženci igre potekal tudi krajši pogovor na temo razlik pri izbiri poklica.

To je super priložnost za vse, ki vas zanimajo namizne igre, kakor tudi vse, ki vas zanima kako pri mladih okrepiti in spodbuditi spremembo načina razmišljanja in obnašanja mladostnikov pri izbiri poklica vezanega na spolne stereotipe. Želimo si namreč, da mladi razvijejo inovativno in nevsakdanjo vizijo poklicev, spretnosti in priložnosti na trgu dela in da jih lastni predsodki ne odvračajo pri odločitvi za določen poklic.

Želimo si, da mladi razvijejo inovativno in nevsakdanjo vizijo poklicev, spretnosti in priložnosti na trgu dela in da jih lastni predsodki ne odvračajo pri odločitvi za določen poklic – ki bodisi trenutno velja za tipično moškega in obratno. Ključni korak pri razbijanju tovrstnih stereotipov je najprej prepoznavanje in nato premagovanje le teh in to ne samo pri mladih, pač pa tudi pri odraslih.

Več o samem projektu si lahko preberete na http://www.freetochoose.eu

Pri testiranju igre lahko sodelujejo mladi, stari med 18. in 29. let.
>> Na voljo je le 12 mest! <<

> Testiranje igre bo potekalo v sredo, 24. aprila, ob 18h v prostorih Mladinskega centra Vič (Tržaška 85, Ljubljana)

> Prosimo, da se na dogodek zaradi omejenih mest prijavite TUKAJ.

> Več informacij: nives.felic@nefiks.si ali 040 698 915.