Dne 18. novembra se je v okviru Mreže mladinskih centrov Ljubljana odvijal prijeten dogodek, ki je bil namenjen mladinskim delavcem_kam, lokalnim in mednarodnim prostovoljcem_kam, da se sprostijo, spoznajo drug drugega ter vzpostavijo povezave. Dan je bil sončen in prijeten, kar je dodatno prispevalo k prijetnemu vzdušju med udeleženci.

Na dogodku so potekale tri različne delavnice, ki so udeležencem_kam omogočile raznoliko in zanimivo izkušnjo.

Prva delavnica je bila zvočna kopel pod vodstvom Blaža Kavčiča. Namen te delavnice je bil doseči sprostitev, umiriti se v lastnem telesu ter s pomočjo zvokov različnih glasbil prodreti globoko v možganske valove. Udeleženci_ke so imeli_e priložnost doživeti posebno izkušnjo, ki je združevala zvočno terapijo z globoko sprostitvijo.

Na drugi delavnici je Neva Kralj vodila delavnico plesa. Mladinski_e delavci_ke so imeli_e priložnost raziskati gibanje, kreativnost, neverbalno izražanje, posnemanje in dialog. Cilj delavnice je bil, da se povežejo sami_e s seboj, prisluhnejo drugim ter najdejo ravnotežje v neposrednem okolju. Plesna delavnica je tako ponudila priložnost za izražanje in združevanje skozi gibanje ter vzpostavljanje komunikacije na drugačen, nebesedni način.

Na tretji delavnici, ki jo je izvajal Cirkokrog, so udeleženci_ke doživeli_e gibanje in sprostitev. Njihove delavnice spodbujajo pozitivno in nekonkurenčno dinamiko v skupini, povečujejo samozavest, razvijajo koordinacijo in motorične spretnosti.

Med delavnicami so bili organizirani odmori, kjer je za hrano in pijačo poskrbelo Gostinstvo in catering Koren. Udeleženci_ke so imeli_e možnost uživati v prigrizkih, smutijih in okusnem kosilu. Poleg tega je bilo posnetih tudi nekaj fotografij aktivnosti in skupinska fotografija vseh udeležencev_k.

Dogodek se je odvijal v prostorih SMC Rakovnik, zato se iskreno zahvaljujemo za gostoljubje in prijetno okolje, ki je omogočilo izvedbo dogodka. Če povzamemo, je bil dogodek uspešen, saj so udeleženci_ke odnesli s seboj pozitivne izkušnje, nove povezave in svežo energijo za nadaljnje delo na področju mladinskega dela in prostovoljstva.