Vabilo na predavanje: Spremljanje mladostnic v mladinskih centrih v Ljubljani preko pozitivnega razvoja mladih (PYD)

Namen predavanja je predstavitev doktorske naloge, ki se je ukvarjala s spremljanjem mladostnic v mreži ljubljanskih mladinskih centrov prek intervjujev z dekleti, mladinskimi delavci in oblikovalci mladinskih politik. Obenem želi osvetliti teorijo pozitivni razvoj mladih, ki se v Sloveniji še razvija in doprinaša k celostnemu razvoju vsakega mladega človeka. Sama predstavitev želi podati tudi določene ideje in orodja za delo z mladimi v mladinskih centrih in širše.  

Predstavitev doktorske disertacije dr. Barbare Poredoš bo v torek, 12. septembra ob 13.30 v MC Vič (Tržaška cesta 85, 1000 Ljubljana) v veliki dvorani. Prijavnica do dogodka: https://forms.gle/rVCe1ypsKjne22gM6

Kratka predstavitev avtorice:
Dr. Barbara Poredoš, članica redovne skupnosti hčera Marije Pomočnice ali don Boskovih salezijank, si je znanje in izkušnje delovanja med otroki in mladimi pridobivala v različnih vlogah ter vzgojno-izobraževalnih ustanovah: kot profesorica tujih jezikov na Gimnaziji Želimlje, kot vzgojiteljica v Vrtcu Lavra v Murski Soboti, kot vodja, pedagoginja in mladinska delavka v Marijinem domu na Bledu ter v Študentskem domu Alojzije Domajnko v Ljubljani ter na različnih vzgojno-izobraževalnih ter duhovnih programih za otroke, mlade, odrasle in družine.

Mladostniki in mladostnice so v ospredju njenega poslanstva in delovanja, kar dokazuje tudi njen priročnik Dovolj je, da ste mladi, ki bo v kratkem izšel pri založbi Salve. 

 

Dogodek organizirata Urad za mladino MOL in Mreža mladinskih centrov Ljubljana.