Že veš, kakooo velik je Vič? Prvomajske počitnice ponujajo odlično priložnost, da ga raziščeš. Mi smo s tem namenom z Akademijo prostovoljstva pripravili Viški lov na zaklad. 

Za kaj gre? 

Za odmor od računalniških ekranov vabljeni, da se na krajšo pustolovščino podate v bližnjo naravo. Na območju Viča smo pripravili 6 skritih točk, kjer najdeš uganke s katerimi boš bližje zakladu. Zmagovalec Viškega lova na zaklad mora obiskati vseh 6 točk in pravilno rešiti uganke ali odgovoriti na zastavljena vprašanja. Pri tem bodi iznajdljiv_a, saj vprašanja niso zahtevna, so pa premetena 🙂 

Najprej za iskanje skritih točk potrebuješ zemljevid: https://bit.ly/3sRmJ2L. Tu so označene vse točke, POZOR – nekatere so lahko bolj skrite, zato ne odnehaj takoj, ampak poglej tudi tam, kjer drugače ne bi. 

Dobro preberi še spodnja navodila: 

  • za reševanje skritih točk na poti do zaklada potrebuješ mobilni telefon in aplikacijo za skeniranje QR kod.
  • Zakladi so označeni na Google zemljevidu, do njih lahko dostopaš . Tu vidiš lokacijo in kratek opis naloge, ki te čaka. Tja se lahko podaš peš ali s kolesom.  
  • Ko najdeš kodo (na lokaciji), jo s telefonom skeniraj, vpiši svoje ime in prični z reševanjem uganke. Vsa dodatna navodila dobiš s QR kodo. 
  • Če je to potrebno, zaklad vedno vrni na mesto, kjer si ga našel_a. Prosimo te tudi, da ga pustiš v takem stanju, k0t si ga dobil_a. 

Zdaj lahko z iskanjem začneš! Časa imaš do konca tedna prvomajskih počitnic, do nedelje, 2.5., ko razlagimo našega zmagovalca. Zmaga tisti, ki bo najhitreje odkril vse točke, tudi druge iskalce pa pričakamo s simbolično nagrado. 

Če imate vprašanja, težave ali pa je kaj narobe z zakladom nas lahko obiščete na Tržaški 85 v času odprtja Mladinskega centra Vič ali pa nas pokličete na številko: 040 698 915 

Pa srečno! 

 

Lahko nam pošljete tudi kakšno fotko iskanja zaklada ali pa nas označite na družbenih omrežjih Facebook ali Instagram. Označiš #mcvic in #akademijaprostovoljstva 😉