Aktivnost je zaradi premajhnega števila prijav ODPOVEDANA.

 

Študentski življenjski stil je vse prej kot preprost. Kratke noči zaradi učenja ali žuranja, zgodnje obveznosti, dolgotrajno sedenje, študentsko delo, neredna prehrana, pogost stres in še in še. 

Na določene naštete faktorje imaš vpliv, na druge žal ne. Imaš pa vpliv na to, koliko negativnih posledic bo študentski lajf pustil na tebi tako kratkoročno, še bolj pa dolgoročno. 

Eden izmed močnejših asov v tvojem rokavu je gibanje, pa naj bo to organizirana vadba ali aktiven življenjski slog in iskanje gibanja na vsakem korak. Vseeno katero izbereš, telesna dejavnost prinaša številne koristi tako za telesno, kot tudi duševno zdravje. Med drugim prispeva k boljšemu: 

  • duševnem zdravju in zmanjšuje simptome tesnobe in depresije, kar pomeni bolj mirno soočanje z vsakodnevnimi stresorji, ki so pred tabo,
  • kognitivnemu delovanju, kar pomeni lažje sledenje predavanjem, učenje in boljše pomnjenje, 
  • spanju, ki ga je v tem obdobju itak vedno premalo ter
  • pomaga uravnavati zdravo telesno maso, kar pa valda vsi hočemo. 😊 

Katera gibanja in vaje izvajati, da bo izkoristek vloženega časa za telesno dejavnost kar največji, riziko za morebitne poškodbe pa čim manjši in kaj lahko izvajamo tudi doma ali v študentu, brez dragih športnih rekvizitov ter opreme, spoznamo v treh zaporednih četrtkih v oktobru. Pridi v športni opremi. Vaje bomo tudi izvedli in si jih tako še bolj zapomnili.

Srečamo se 12., 19. in 26. 10. med 17:00 in 18:30, ko bomo s Katjo Simić, vaditeljico športne rekreacije spoznali predvsem vaje in gibanja, ki bodo 

  • prekrvavile naše telo in možgane, 
  • razmigale zategnjene mišice in sklepe ter odpravile škodljive posledice dolgotrajnega sedenja in
  • poskrbele za našo sprostitev, da se na zabaven način sprostimo, premigamo in pripravimo na nove izzive. 

Vaje, ki se bodo predstavile na delavnici bodo pripravljene tako, da jih lahko tekom študijskega leta ponavljaš in uporabiš kadarkoli bo to potrebno. Izvajali jih bomo v nizki ali srednji intenzivnosti. Delavnica bo primerna za vse, tako tiste, ki gibate že veliko in potrebujete ideje za izvajanje vaj za prekinitev dolgotrajnega sedenja ali sproščanje po napornem dnevu, kot tiste, ki ste gibalno manj aktivni in ne veste, kje začeti. 

Se vidimo. 

Brez zgoraj navedenih podatkov prijava ni možna. Zagotavljamo, da bo Zavod Nefiks kot upravljalec osebnih podatkov zgoraj navedene podatke obdeloval in hranil izključno za izvedbo in informiranje o aktivnosti, na katero se prijavljate. S podatki bomo ravnali skladno z zakonom in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vaše podatke bomo hranili do preklica oziroma kolikor je zakonsko določeno s strani naših financerjev. Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi na mc.vic@nefiks.si.
noVIČnik vsebuje novičke o aktualnih zadevah MC Vič (dogodki, klubi, dejavnosti, usposabljanja), aktualnih zadevah na trgu dela in novostih v lastnih storitvah in izdelkih, ki so povezana z MC Vič - https://mc-vic.si/o-nas/novicnik/
Zavodu Nefiks dajem soglasje in pravico, da me fotografira ter napravi video in zvočne posnetke za promocijske namene aktivnosti, ne da bi zato potrebovala posebno dovoljenje. Soglašam, da organizator dogodka fotografije in/ali posnetke, ki me prikazujejo, brez omejitev uporablja v vseh vrstah objav (v časopisih, na spletni strani in na družbenih omrežjih MC Vič in Zavod Nefiks).