Dogodek je ODPOVEDAN.

Že poznaš izraz »pogovorni tempo«? Spoznaj ga skupaj z še nekaterimi preprostimi vajami, s katerimi pozitivno vplivaš na svoje telo!

Telesna dejavnost namreč prinaša številne koristi tako za naše telesno, kot tudi duševno zdravje.

Med drugim prispeva k boljšemu

  • duševnem zdravju in zmanjšuje simptome tesnobe in depresije,
  • kognitivnemu delovanju,
  • spanju ter
  • pomaga uravnavati zdravo telesno maso.

Za dosego vsega naštetega je potrebnega vsaj 150 do 300 minut zmerno intenzivne aerobne telesne dejavnosti ali 75 do 150 minut visoko intenzivne aerobne telesne delavnosti na teden. Kako ju ločiti? Zmerno intenzivna telesna dejavnost dvigne srčni utrip in pospeši dihanje, visoko intenzivna pa dihanje poglobi in dodatno pospeši. Kateri je torej pogovorni tempo? 

Dodatne koristi za svoje zdravje dosežemo z izvajanjem vaj za krepitev mišic, ki vključujejo večje mišične skupine. Te izvajajmo vsaj 2x tedensko.

Katera gibanja in vaje izvajati v tem času, da bo izkoristek kar največji, riziko za morebitne poškodbe pa čim manjši in kaj lahko izvajamo tudi doma, brez dragih športnih rekvizitov ter opreme spoznamo v ponedeljek 5. 6. ob 17:00. Pridi v športni opremi. Vaje bomo tudi izvedli in si jih tako še bolj zapomnili. V primeru lepega vremena, delavnica poteka zunaj.

Čez vse te pojme in ideje nas bo vodi Katja Simić. Diplomirana dietetičarka Fakultete za vede o zdravju, ustanoviteljica spletne platforme Dietetik priporoča, mentorica diplomantom FVZ in izkušena predavateljica o zdravi prehrani, ki je kot prehranska strokovnjakinja svetovala tudi v prvi sezoni The Biggest Loser Slovenija. Zaradi sproščenega in predvsem praktičnega prikaza zdrave prehrane, je bila med drugim odlično sprejeta pri Klubu študentov občine Koper, Klubu ajdovskih študentov, Klubu zgornjesavinjskih študentov, Študentskem svetu Univerze v Mariboru, Mladinskem centru ULCA, Javnem zavodu Mladi zmaji, Mladinskem centru Idrija, Srednji ekonomski šoli Ljubljana, Gimnaziji Kočevje, Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Mestni knjižnici Ljubljana in še marsikje.

Brez zgoraj navedenih podatkov prijava ni možna. Zagotavljamo, da bo Zavod Nefiks kot upravljalec osebnih podatkov zgoraj navedene podatke obdeloval in hranil izključno za izvedbo in informiranje o aktivnosti, na katero se prijavljate. S podatki bomo ravnali skladno z zakonom in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vaše podatke bomo hranili do preklica oziroma kolikor je zakonsko določeno s strani naših financerjev. Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi na mc.vic@nefiks.si.
noVIČnik vsebuje novičke o aktualnih zadevah MC Vič (dogodki, klubi, dejavnosti, usposabljanja), aktualnih zadevah na trgu dela in novostih v lastnih storitvah in izdelkih, ki so povezana z MC Vič - https://mc-vic.si/o-nas/novicnik/
Zavodu Nefiks dajem soglasje in pravico, da me fotografira ter napravi video in zvočne posnetke za promocijske namene aktivnosti, ne da bi zato potrebovala posebno dovoljenje. Soglašam, da organizator dogodka fotografije in/ali posnetke, ki me prikazujejo, brez omejitev uporablja v vseh vrstah objav (v časopisih, na spletni strani in na družbenih omrežjih MC Vič in Zavod Nefiks).