PRESTAVLJENO NA 22. SEPTEMBRA

Vabljeni, da se nam pridružite na vseslovenskem inkluzijskem pohodu na Toško Čelo. Z našo pomočjo lahko omogočimo slepim, slabovidnim, gibalno oviranim in osebam z motnjo v duševnem razvoju, da osvojijo enega od slovenskih vrhov.

Prostovoljci bomo sodelovali pri:
– spremstvu slepih in slabovidnih,
– spremstvu vozičkov,
– pogovoru in druženju oseb z motnjami v duševnem razvoju.

Vsak par rok, nog in oči koristi, saj jih lahko posodimo tistim, ki jih potrebujejo.

Predvidena časovnica:
9.00: zbor pohodnikov
Izhodišče pohoda je parkirišče 200 m od zadnje postaje avtobusne linije.
9.30: začetek pohoda
11.00: predviden prihod na cilj, kosilo, zabavni program
14.00: predviden odhod na izhodišče
*Zaradi velikega števila ljudi, lahko pride do zamika pri časovnici.

Dostop do izhodišča pohoda
a) Z ljubljanske obvoznice ali avtoceste Jesenice – Ljubljana se usmerimo na izvoz Ljubljana – Podutik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Podutiku in pozneje Dobrovi in Polhovemu Gradcu. Še preden se cesta prične vidneje vzpenjati proti prelazu Preval, pa prispemo do avtobusnega obračališča v Podutiku. Parkiramo na koncu avtobusne postaje na primernem mestu ob spomeniku NOB (na avtobusni postaji je parkiranje prepovedano).
b) Z avtoceste Ljubljana – Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Dobrove in Polhovega Gradca. Pri koncu Dobrove nas oznake za Šentvid usmerijo desno na ožjo cesto, po kateri nadaljujemo z vožnjo. V nadaljevanju nas cesta vodi skozi Stransko vas, za katero se prične vzpenjati proti Prevalu. S Prevala nadaljujemo naravnost navzdol ter se spustimo do končne avtobusne postaje v Podutiku. Parkiramo na začetku avtobusne postaje na primernem mestu ob spomeniku NOB (na avtobusni postaji je parkiranje prepovedano).
c) Do izhodišča lahko prispemo tudi z mestnim avtobusom LPP št. 5 in N5 in sicer tako, da izstopimo na končni postaji v Podutiku.

 

Opis poti pohoda:
Pot je asfaltirana. Dolžina poti je 4 km.

Gluhi in naglušni bodo na ta dan stregli in naročili boste lahko tudi v slovenskem znakovnem jeziku. Vsak prostovoljec bo dobil tudi malico.

Za več informacij o pohodu se lahko obrnete na Nives Felić – Zavod Nefiks  (nives.felic@nefiks.si), 040698915.

Prijave prostovoljcev zbiramo do petka, 3. junija.