V zadnjem obdobju smo bili vsi kar precej zaznamovani z epidemičnim dogajanjem, nekateri bolj pozitivno, drugi negativno. Ker smo pa bili vsi prikrajšani druženja in socialnega stika ter obiskovanja raznih kulturnih dejavnosti, smo v Mladinskem centru Vič želeli to vse nekako povezati in ustvariti spletni prostor, kjer se kulturno udejstvovanje mladih prepoznava in izpostavlja. Vtise življenja v času epidemije smo želeli pretvoriti v umetnost in to spodbudili z objavo natečaja Rišem, pišem in korono orišem. 

Odprli smo ustvarjalni natečaj, v katerem so nas zanimali umetniški vtisi doživljanja drugega vala epidemije med mladimi. Ustvarjalci so se lahko izrazili skozi različne medije (fotografije, video vsebine, kratke zgodbe, risbe, slike in pesmi). Ta umetniška dela ostajajo spomin na doživljanje in morebitne stiske, ki so jih mladi z nami komunicirali preko umetnosti. 

Mladi ustvarjalci so na različne načine izrazili svoja občutja, vtise, opažanja, doživetja v času drugega vala epidemije v Sloveniji. Tekom natečaja smo prejeli 8 izdelkov iz področij pesmi in risb. Prejete izdelke smo lahko združili v dve kategoriji in v vsaki izbrali po enega zmagovalca. Tega so izbrali člani komisije Sveta mladih Mladinskega centra Vič. 

  1. Kategorija: Risbe 

V prvi kategoriji je bila izbrana risba z naslovom Energy, avtorice Minje Poljak. 

  1. Kategorija: Poezija

V drugi kategoriji je bila izbrana poezija Kam gre ta svet, avtorice Nine Jelovšek. 

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in čestitamo zmagovalcem! 🙂