Z recikliranjem odpadnih kartuš podpiramo nevladne organizacije in čistejše okolje.

Z zbiralno akcijo odpadnih kartuš želimo zmanjšati škodljiv vpliv tiskanja na okolje in obenem podpreti nevladne organizacije. Največji potencial za zmanjšanje okoljskega odtisa tiskalnika je v varčevanju z naravnimi viri na način, da se kartuš ne zavrže, temveč se jih predela za večkratno uporabo. Z recikliranjem je mogoče količino odpadkov zmanjšati za 80 %.

Vabimo vas, da zberete čim več odpadnih kartuš (trenutno recikliramo samo kartuše znamk Canon in HP) in za odkup pokličete na 031 832 232 ali svojo organizacijo prijavite na spletni strani www.odkupkartus.si ali info@odkupkartus.si. Glede na zbrano vrednost bomo z donacijo podprli delovanje vaših organizacij ali organizacij po vašem izboru.

Storitev odkupa kartuš organizira podjetje Izvir storitve, Vid Prodan s.p., Cesta Ljubljanske brigade 9A, 1000 Ljubljana, v osrednjeslovenski regiji pa v akciji sodelujemo tudi Stičišče Središče, Zavod Nefiks.

V sklopu zbiralne akcije bomo:

  • organizirali zbiralno mesto za zbiranje odpadnih kartuš v Mladinskem centru Vič, Tržaška 85, Ljubljana in na drugih mestih v osrednjeslovenski regiji,
  • nudili individualna svetovanja, kako organizirati zbirno mesto in zbiranje sredstev skozi zbiranje odpadnih kartuš – nagovarjanje cilje publike, promocija, komuniciranje z donatorji …

Vas pa vabimo, da premislite, kaj se zgodi z vašimi starimi kartušami ter se pridružite akciji, v prvi vrsti z namenom zmanjševanja nevarnih odpadkov.