Loading Events
This event has passed.

Vabljeni na vznemirljive iPočitnice z Mladinskim centrom Vič!

Si želite, da vaši otroci preživijo počitnice polne zabave in učenja? Mladinski center Vič vabi vse otroke, stare med 9 in 11 let, na nepozabne iPočitnice! Od 8. do 12. julija bomo vsak dan pripravli razgiban počitniški program, bogat z informativno tehnološkimi (IT) vsebinami. 

Dopoldneve bomo namenili učenju novih in zanimivih veščin, popoldne pa bomo preživeli čas v druženju. In da bo vse skupaj še bolj razburljivo, se bomo en dan odpravili na izlet!

Kaj se bodo ob usposobljenih mentorjih iz MC Vič:

**Osnov programiranja:** Udeleženci bodo raziskovali svet programiranja, kjer bodo teorijo povezali s praktičnimi primeri in s tem razvijali logično razmišljanje.

**3D modeliranja in 3D tiska:** Pri 3D modeliranju bodo otroci s pomočjo digitalnih orodij oblikovali svoje unikatne izdelke, kar bo spodbudilo njihovo kreativnost in domišljijo. Otroci se bodo seznanili s sestavnimi deli 3D tiskalnika, se naučili varne uporabe ter kako tiskalnik pripraviti za tiskanje. Nato bodo svoje modele, zasnovane pri delavnici 3D modeliranja, tudi natisnili.

**Grafičnega oblikovanja:** Na delavnici grafičnega oblikovanja bodo udeleženci spoznali osnovna orodja in tehnike, nato pa bodo sami ustvarili preprosto grafiko, ki jo bodo kasneje lahko vgravirali v les.

**Dela z laserskim rezalnikom in graverjem lesa:** Otroci bodo odkrili svet laserskega rezanja in graviranja lesa. Naučili se bodo varne uporabe rezalnika in raziskali postopek graviranja, pri čemer bodo v les vgravirali grafike, ki so jih izdelali pri grafičnem oblikovanju.

Pridružite se nam in poskrbite, da bodo letošnje poletne počitnice za vaše otroke nepozabne! ️✨

 

Program bo potekal med 9. in 15. uro, varstvo za otroke pa med 8. in 16. uro. MC Vič bo vsak dan poskrbel tudi za dopoldanski in popoldanski prigrizek. 

 

Na voljo je 15 prostih mest. Ob prijavi je potrebno poravnati 20 € kotizacije, ki jo ob koncu iPočitnic vrnemo nazaj.
Po prijavi boste v roku enega tedna obveščeni ali ste sprejeti na iPočitnice ali ste bili uvrščeni na čakalno vrsto v primeru zapolnitve mest.

 

 

*Projekt sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo. 

#digiSI

PRIJAVA

Julijski noVIČnik

Kakšno je življenje v mladinskem centru?

Pestro, zabavno, včasih težko in stresno, večino dni pa sončno in prijetno, tudi če zunaj dežuje!

Vabljeni k listanju našega novega stripa, ki ga je ilustrirala talentirana mlada ilustratorka Lara Pust.

Dear little Emilie

“Dear little Emilie,
As I write to you, it’s already been eight months since you left. You’ve just completed your journey in Slovenia, and you’ve grown so much …”

Odlomek je iz članka Dear little Emilie, kjer naša ESE prostovoljka opisuje svojo prostovoljsko izkušnjo v Sloveniji.

Obiščite nas

Pri nas ste dobrodošli vsak dan v tednu:

Ponedeljek: 14:30–21:00
Torek: 14:30–19:00
Sreda: 14:30–21:00
Četrtek: 14:30–19:00
Petek: 14:30–21:00

Dosegljivi smo preko e-maila mc.vic@nefiks.si ali na telefonski številki 069 874 816.

Go to Top