Loading dogodki
This dogodek has passed.

V Mladinskem centru Vič v novembru obeležujemo Mesec preprečevanja zasvojenosti.  Že lansko leto smo se v tem času združili z Zavodom Pelikan – Karitas, letos pa to prakso nadgrajujemo s sodelovanjem s programom Skupnosti MOST http://www.skupnosti-most.si/, v sklopu katerega je dr. Perko tudi koordiniral reintegracijo odvisnikov v programu Skupnost Srečanje. Naša ciljna skupina v mladinskem delu so mladi, ki so zaradi tveganih vedenj v mladosti dovzetni za razvoj zasvojenosti. Te naslavljamo mladinski delavci in z mladimi delimo prostor debate o teh. V letošnjem letu se osredotočamo na uporabo drog pri mladih, k nam pa vabimo strokovnjaka s področja, dr. Uroša Perka. Ta bo z nami spregovoril o povezavi med marihuano, duševnimi motnjami in nasiljem, ki jih zaznava tudi v svoji klinični praksi. Predstavil bo tuja in svoja spoznanja s tega področja in obravnaval tematiko marihuane kot resne droge, z resnimi posledicami.

V sredo, 10. 11. ob 10:15 se srečamo v bolj strokovnem okolju. Tema zasvojenosti mladih z marihuano bo predstavljena za namene uporabe v praksi pri delu z mladimi. Prav tako bomo prisluhnili predavanju dr. Uroša Perka in z njim spregovorili o možnostih preventive in kurative, ko uporaba začne prehajati v zasvojenost ali pa je ta že prisotna. Potekal bo preko ZOOMA in vabljeni boste, da z nami delite tudi svoja vprašanja in izkušnje.

Časovnica posveta:
10:15 Uvod in predstavitev gosta.
10:20 – 10:50 Predavanje dr. Uroša Perka – Marihuana: Mehka neškodljiva droga ali nedovoljena droga z resnimi stranskimi učinki.  
10:50 – 11:10 Čas za vprašanja, deljenje praks in diskusijo.
11:10 Zaključek, informacije za nadaljnje delovanje z mladimi. 

Na dogodek so vabljeni vsi mladinski delavci_ke in drugi, ki z mladimi delajo ali pa to želijo v prihodnje in vsi, ki jih ta tematika zanima tudi s strokovnega vidika (vabljeni tudi študenti_ke). 

Namenjena je zgolj boljšemu obveščanju
Brez zgoraj navedenih podatkov prijava ni možna. Zagotavljamo, da bo Zavod Nefiks kot upravljalec osebnih podatkov zgoraj navedene podatke obdeloval in hranil izključno za izvedbo in informiranje o aktivnosti, na katero se prijavljate. S podatki bomo ravnali skladno z zakonom in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vaše podatke bomo hranili do preklica oziroma kolikor je zakonsko določeno s strani naših financerjev. Za vse dodatne informacije smo vam dosegljivi na mc.vic@nefiks.si.
S prijavo na noVIČnik boš enkrat mesečno na svoj e-naslov prejel_a novice o dogajanju v Mladinskem centru Vič na katere se lahko tudi prijaviš.

*za obisk dogodkov v notranjih prostorih Mladinskega centra Vič je za otroke, starejše od 15 let, potrebno izpolnjevati enega od pogojev PCT.

Decembrski noVIČnik

Dogajanje v decembru

Pri nas ste dobrodošli vsak dan v tednu:

Ponedeljek: 14:30–19:00
Torek: 14:30–21:00
Sreda: 14:30–19:00
Četrtek: 14:30–21:00
Petek: 14:30–21:00

Vse naše delavnice in druge aktivnosti lahko še vedno spremljate tudi preko spleta. Dostopni smo preko družbenih omrežij ali Discorda.

Dosegljivi smo preko e-maila mc.vic@nefiks.si ali na telefonski številki 069 617 699.

Go to Top