V MC Vič smo v januarju spoznali Polono Dominik – socialno pedagoginjo, ki kot laiška misijonarka deluje v Don Boscovem centru v Etiopiji. Dela kot učiteljica, animatorka, medicinska sestra in prevzame še mnogo katero drugo vlogo. V centru dela s fanti, ki prihajajo z ulic glavnega mesta Etiopije in jim tam nudijo priložnosti za boljšo prihodnost. Poleg izobraževanja, ki jim ga nudijo, jim veliko časa ostane tudi za igro. Fantje v dnevnem centru se tako navdušujejo nad sestavljanjem in igranjem družabnih iger, več o tem pa lahko preberete v prejšnjem prispevku. Poleg predstavitve svojega dela nam je Polona povedala tudi, da se kmalu vrača na delo v center, kjer so vedno dobrodošle nove igrače – fantje imajo nadvse radi sestavljanje. V MC Vič smo se odločili, da ji pri tem pomagamo. 

 

Kot obljubljeno, se je Polona v Etiopijo vrnila z težjo prtljago 😉 z uporabo 3D tiskalnika smo natisnili figure za igro Človek ne jezi se in origami sestavljanke, s katero bodo lahko mladi fantje urili svoje motorične sposobnosti in se zabavali. Poleg tega smo jim poslali še veliko pošiljko lego kock, ki jih prav tako lahko vidite na spodnjih slikah. 


    
 
Vabljeni, da si ogledate fotografije in preberete prejšnji prispevek o srečanju s Polono Dominik.

Delavnice 3D modeliranja in tiska redno ponujamo na programu v Mladinskem centru Vič. Poleg izdelave iger smo v prejšnjih mesecih naše tiskalnike »obremenili« še z personaliziranimi pisali, ki so jih mlade udeleženke izdelale na delavnici Pisalo po ideji.

Te bomo ponudili tudi v prihodnje 🙂 Če imate kakšno idejo, kaj bi želeli natisniti z našo pomočjo pa nam lahko vedno tudi pišete na mail: mc.vic@nefiks.si. Tudi takšne solidarnostne akcije, v katerih lahko pomagamo so nam blizu, zato nas za sodelovanje v teh spremljajte tudi v prihodnje.