Fotografski navdušenci, ljubitelji dobrih fotografij in vsi, ki iščete priložnost nadgraditi svoje znanje o vizualnem ustvarjanju, pozor! Vabimo vas na edinstveno fotografsko avanturo!

MC Vič te v sodelovanju s Canon ambasadorjem Maticem Borkovićem, profesionalnim fotografom in ustvarjalcem vizualnih vsebin pri 8Production – [awesome] kreativni medijski agenciji, vabi na edinstveno fotografsko delavnico, ki jo organiziramo v okviru Evropskega tedna mladih.

 

Dovoli svoji ustvarjalnosti, da zasije v najboljši luči!


Na delavnici, ki jo bomo izvedeli v obliki treh srečanj, te bomo popeljali v čudoviti svet fotografije in naučili osnov ter rokovanja s fotografsko opremo. Potekala bo v okviru tematike Evropskega tedna mladih, tako bomo skupaj na kreativen način v fotografski objektiv ujeli motive, ki bodo gledalce ozaveščali o ključnih vprašanjih današnjega sveta – tistih, ki pomembno vplivajo na našo skupno boljšo prihodnost.

 

S podporo podjetja Canon Adria d.o.o. bomo poskrbeli tudi za primerno fotografsko opremo za vse udeležence. Tako se lahko delavnice udeležite tudi tisti, ki še nimate svoje opreme, imate pa željo po tovrstnem ustvarjanju. Vaš trud bomo nagradili tako, da bomo najboljšo fotografijo vsakega udeleženca natisnili v velikem formatu in jih vse združili v skupno fotografsko razstavo, ki jo bomo ob zaključku delavnice postavili na ogled širšemu občinstvu.

 

Dogodek je namenjen mladim med 15 in 26 let, ki želite izpopolniti svoje fotografsko znanje in predvsem tistim, ki ste motivirani k temu, da nekaj svojega časa in truda vložite v izpopolnjevanje svojega fotografskega in kreativnega znanja. Udeležba na delavnici je brezplačna.


Prvo srečanje: 2. 4. od 17.00 do 19.00
Spoznali se boste z osnovami fotografije in se podučili o prepoznavanju dobrih motivov ter pravilnemu umeščanju le-teh na fotografijo. Prejeli boste fotografsko opremo, v zaključku pa še “domačo nalogo” – napotke za samostojno ustvarjanje doma.


Drugo srečanje: 16. 4. od 17.00 do 19.00
Z mentorjem boste pregledali izbrane fotografije, ki ste jih posneli, jih skupaj pokomentirali in ovrednotili ter na konkretnih primerih iz vaših fotografij poiskali načine, kako jih dodatno izboljšati. Naučili se boste, kako s fotografijo povedati najboljšo zgodbo in se spoznali s tematiko, ki bo rdeča nit vašega fotografskega ustvarjanja.

 

Tretje srečanje: 24. 4. – individualni 20-minutni termini med 16.00 in 19.00
Skupaj z mentorjem boste ena-na-ena pregledali izbor vaših posnetih fotografij, izbrali najboljšo, jo digitalno obdelali in pripravili za razstavo. Vaše individualne fotografije boste tako povezali v skupno zgodbo in skozi to prepoznali obseg ter kvaliteto novo pridobljenih znanj.

 

Na delavnico bomo sprejeli 10 udeležencev. Prednost imajo mladi, ki bodo v prijavi izkazali visoko mero osebne motiviranosti. V primeru, da na delavnico v tem krogu ne boste sprejeti, vas zagotovo povabimo na katero izmed že načrtovanih delavnic v prihodnosti.

Projekt poteka v sklopu Evropskega tedna mladih in je sofinanciran s stani Evropska unije in MOVIT – Zavod za razvoj mobilnosti mladih.

Prijave na dogodek so zaprte.